Mancaruri cu carne de porc / Retete culinare

Muschiulet de porc impletit

Friptura de porc la cuptor

O friptura de porc prezentata… altfel 😉

Friptura de porc la cuptor

Ingrediente

  • 1 muschiulet de porc
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare Muschiulet de porc impletit:

Muschiuletul se taie in 3 fasii subtiri, pe lungime. Fiecare parte se impaneaza cu usturoi, se sareaza si se pipereaza, dupa care se impletesc in trei.

Capetele se prind cu scobitori, se presara cu cimbru din belsug. Se pune muschiuletul intr-un vas, la marinat cu 2-3 linguri de ulei si vin alb, pentru cateva ore.

Se coace la foc mic pana se rumeneste frumos si prinde o crusta aramie.

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. apetisant e putin spus!

  2. Simplu si de efect… dar la mine arunca o pulpa de pui din prima poza, ca usturoiul de la muschiul nu prea face bine ficatelului meu…

  3. Alison,multumesc!

  4. Cuscra,arunc cu mare drag si la tine o pulpita,dar sa stii ca si aia a avut usturoi. 🙂

  5. Arata foarte bine, cu ce garnitura serviti?
    Se poate face si din alta carne? tip ceafa fara os? nu-i greu impletitul?

    Am vazut undeva ceva de genul asta insa cu sos de fistic deasura…

  6. Diana, se poate servi cu orice fel de garnitura. Cu ce va place voua: cartofi prajiti sau piure sau legume sote.

    Sosul iarasi este o chestie de preferinta. Se poate servi orice fel de sos: de fistic, de usturoi. Sau merge si fara sos, cu muraturi sau gogosari in otet sau sos tomat.

    Mmmm…mi s-a facut foame. :)))

    Din alt tip de carne nu am incercat, dar ma gandesc la faptul ca ceafa e destul de scurta si vei avea niste impletituri prea mici. Sau daca ai putea cumva sa unesti fasiile de ceafa si sa le impletesti, ca fi chiar mai bun si mai suculent decat muschiuletul.

    Orice varianta ai alege va urez pofta buna. 🙂

    Multumesc de vizita si te mai astept. 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chiftelute umplute cu cascaval la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Chiftelute umplute cu cascaval la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Aparatul a devenit cel mai folosit in bucataria mea. Mai am eu ceva gadgeturi de care nu m-as putea lipsi, dar acesta este de departe preferatul meu 🙂 In luna octombrie sarbatorim la nivel international luna Crocktober, avem o luna intreaga dedicata mancatului sanatos si a gatitului cu efort minim […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Cotlet de porc aromat la slow-cooker Crock Pot 4,7 l Digital

Cotlet de porc aromat la slow-cooker Crock Pot 4,7 l Digital

As indrazni sa spun ca nu are cum sa nu-ti placa acest cotlet de porc aromat. Si stiti ce l-a facut atat de aromat, fraged si bun? Gatirea lenta cu slow-cookerul Crock Pot 4,7 l Digital, un aparat de gatit pe care iti promit ca il vei indragi. Astazi va […]

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline: Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou. In […]