Prajituri / Retete de prajituri

Lamingtons

Prajitura Tavalita

Reteta Lamingtons – Tavalita cu nuca si Tavalita cu nuca de cocos

Prajitura Tavalita

Prajitura Tavalita cu crema

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 3 oua
  • 14 linguri de zahar
  • 15 linguri de ulei
  • 15 linguri de lapte
  • 18 linguri de faina
  • 10 g praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 1 plic Crem Ole de vanilie de la Dr Oetcher
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt
  • nuca sau/si nuca de cocos,dupa gust si preferinta

Mod de preparare Lamingtons:

Blat:

Ouale le-am mixat bine cu un praf de sare, pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat pe rand vanilia, zaharul, uleiul si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele.

Am turnat compozitia intr-o tava (25/32 cm) tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptorul incins la 180 de grade, pentru cca jumatate de ora.

Crema:

Crema se prepara conform indicatiilor de pe plic. Se poate folosi orice alt fel de budinca.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu laptele si untul.

Dupa ce s-a copt blatul, il taiem in 2 pe lungime. Repartizam crema pe unul din blaturi. Nivelam si acoperim cu celalalt blat. Cu un cutit bine ascutit taiem blatul in patratele, la marimea dorita.

Luam patratelele si le scufundam in siropul de ciocolata fierbinte, apoi le dam prin nuca sau/si nuca de cocos.

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Si eu am facut, dar dupa blogul lui Lily si erau fara crema. Bunutzi tareee…cum sunt cu crema? Ca eu am crezut ca daca le dai prin crema nu le mai poti da prin sirop.

  2. Ioana,eu la cele fara crema le zic „Tavalite” :))
    Sunt foarte bune! Merita sa le incerci! 😉

  3. pana cand vom afla la cine va ajunge cartea oferita de mine, te invit sa frunzaresti un pic prin ea…imagineaza-ti ca esti in biblioteca sau la librarie…incepand cu 16 martie, pana la finalul concursului, postez zilnic cate un fragment…pe urma las castigatorul sa o faca…
    http://adriana-dardindar.blogspot.com/

  4. Cuscra, prajitura asta cu crema am sa ti-o fur, ma rog deocamdata doar virtual, dar am sa o fac fara sa le tavalesc. Oare cum ies ?!

  5. Adriana,multumesc mult de invitatie!

  6. Cuscra,is bune si fara tavaleala. :))
    Eu am pastrat deoparte cateva bucatele netavalite pentru Amira! 😉

  7. Mmm ce bine arata! F faine!

  8. Multumesc Edith! Si bune! 😉

  9. imi plac foarte mult retetele tale(imaginile sunt bestiale)toate sunt numai una si una si exact pe gustul meu:)

  10. Multumesc Craita! :*

  11. Ce bine arata cu crema, data viitoare o sa incerc si cu crema 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]