Inghetata

Inghetata de lamaie

Cum zilele astea a fost cam cald si activitatile in casa cam limitate,l-am antrenat pe Robert in prepararea unei inghetate.A fost foarte incantat de creatia lui si s-a laudat la toata lumea. :))

Avem nevoie de:

2 lamai
250 ml apa
200 g zahar
1 cana frisca lichida
50 ml frisca batuta

Zaharul se pune la fiert impreuna cu apa,in jur de 5 minute.Se poate pune si coaja de lamaie daca va place.

Se lasa la racit dupa care se pune sucul stors cu nadejde :))

de la cele 2 lamai.

Se adauga si frisca lichida,putin cat putin si se omogenizeaza.

ATENTIE: siropul de zahar cu lamaie trebuie sa fie rece,altfel frisca se taie.

La sfarsit incorporam si frisca batuta,

usor,cu miscari de sus in jos.

Dam vasul la congelator,iar dupa 1 ora-1 ora si jumatate amestecam,sa spargem acele de gheata.Dam din nou la congelator,pana la congelarea completa.

Cu aceasta reteta ne vom inscrie la concursul „Bucataria copiilor”. 🙂 Daca nu vom castiga,macar vom inspira si pe altii sa faca aceasta inghetata delicioasa.

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. Foarte frumos ca-l inveti sa faca inghetata, Isabellei ii place mult de tot, sigur ar vrea o portioara facuta de logodnic… Pupici la toti si felicitari ajutorului de bucatar !

  2. Multumesc cuscra!Pupici cu lipici!

  3. Bafta la concurs!

  4. sa ai noroc la concurs!imi place mult bucatarul!dar bucatareasa cea mica cum de-a scapat momentul afirmarii?va pup pe toti!

  5. Sa traiasca bucatarul sef 🙂 buna inghetata

  6. Natalia,multumesc! Haideti si voi! 😉

  7. Alison,multumesc!
    Bucatareasa cea mica era la somnul de frumusete! 🙂

  8. Multumesc Sandytza! Pup!

  9. Felicitari Robertzelule! Succes la concurs. Pusici

  10. Multumesc mult Miki! Robert te pupa apasat! :))

  11. Am facut si noi inghetata. Foarte buna! Se topea cam repejor si trebuia mancata repede. Asa o trebui? sau am gresit noi ceva?

  12. Aniela,cred ca depinde si de cat era de tare congelata.Sau de cat era de cald in incapere. 🙂

    Daca v-a placut,cu siguranta n-ai gresit cu nimic. :))

  13. Buna seara Miha… Este foarte apetitoasa inghetzata si sigur o voi face . Am o intrebare : care este diferentza intre frisca lichida si frisca batuta??? Vad in multe retete ale tale frisca lichida si nu stiu care este. batuta stiu cum se face… sunt super retetele tale…
    Salutari si continua asa cu bunataturi minunate…Sunt Falina

  14. foarte bun tot ce faci …Felicitarile mele…

  15. Falina, frisca batuta este frisca lichida…batuta. 🙂

    Multumesc tare mult de aprecieri!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Inghetata de vanilie cu sos de capsuni

Inghetata de vanilie cu sos de capsuni

Pe toata perioada verii (si nu numai 😉 ) vasul masinii de inghetata isi are locul bine stabilit in congelator. E mereu pregatit pentru inca o tura de inghetata de casa, pentru ca oricate dulciuri fel de fel as face, daca nu savuram in tihna si-o inghetata parca nu-i destul […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche: Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste […]

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Inghetata de vanilie – reteta de baza: Galbenusurile, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta […]