Vara inca nu si-a intrat inca pe deplin in drepturi, dar noi incercam sa o ademenim incet incet cu cate-o inghetata de casa. Astazi v-am adus inghetata cu cafea, o inghetata pentru oameni mari cum ar veni, dar o sa va aduc in curand si una pentru pitici 😉 Prea multe nu stiu ce sa spun despre ea… daca iti place inghetata, daca iti place si cafeaua… cu siguranta o vei savura si te vei energiza la maxim :))
Ingrediente
- 4 galbenusuri
- 150 g zahar (sau mai mult daca preferi mai dulce)
- 400 ml smantana pentru frisca
- 100 ml lapte
- 200 ml cafea tare
Mod de preparare Inghetata cu cafea naturala:
Pentru inceput prepara o cafea foarte tare si las-o la racit. Dupa racire se strecoara, in caz ca ai preparat-o la ibric.
Galbenusurile si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta foarte bine si incepe sa se ingroase. Se da deoparte si se lasa la racit.
In compozitia racita se incorporeaza cafeaua
si se da vasul la congelator pentru cateva ore, timp in care mixam compozitia (din ora in ora) pentru a sparge acele de gheata. Daca ai masina de inghetata esti un fericit! :))
In cafeaua de dimineata adauga 1-2 linguri din aceasta inghetata, vei avea o cafea de senzatie!
Pofta buna! 😉
Cred ca are un gust fantastic, inghetata rece combinata cu cafeaua fierbinte 🙂 Super idee!
Asa este! 😉
Iote , asa ceva nici gand s-ajunga la mine …:(
Nu stiu de ce se intampla asa, Diana… Imi pare rau! 🙁
Miha , sa stii ca nu esti singura de la care nu mai primesc nik … nici de la Gaby , nici de la Timea , nici de la Merisor … si lista poate continua ; primesc de la Dana-papabundetot , de la Ina-reteta-video si de la inca vreo cateva fete 🙁
O fi ceva cu feedburner-ul… Mai aboneaza-te o data! :))
Am facut-o deja si mi-a confirmat inscrierea veche
Atunci ce mai cauti pe site-ul acesta daca nu te atrage mai niciuna dintre retete?
Oare tu ce-ai inteles ? Eu cand se intampla sa nu prea inteleg ceva , recitesc … 🙂
frisca cand se pune pt ca nu scrie
„Galbenusurile si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza”
Deliciu…..Multumim Miha