Aluat dulce

Gogosi

Avem nevoie de:

2 oua
2-3 linguri de zahar
1/2 lingurita sare
250 ml lapte caldut
50 g unt
zahar vanilat
500g faina
25 g drojdie

Se pune drojdia la dospit,impreuna cu o lingura de zahar si un pic de lapte. Faina se pune intr-un castron, se face o gaura in mijloc si se toarna maiaua. Dupa ce a dospit se adauga ouale, restul de zahar, sarea, zaharul vanilat, untul si laptele cate putin.

Se framanta un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul apoi se intinde o foaie de 2 cm grosime si se taie in formele dorite. Se mai lasa gogosile un pic pe masa sa creasca, apoi se prajesc in uleiul bine incins. Ca sa le infurii :)) le-am facut cu degetul mare cate o gaura pe mijloc.

Se scot pe un prosop absorbant si se pudreaza cu zahar pudra din belsug.

Eu am folosit din nou masina de paine 😛 la programul de framantare+dospire. Sa-i dea Dumnezeu sanatate aluia ce-a inventat masina asta. :))

Tags:

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Pap si eu o gogosica, dar nu le fac, pentru ca dupa aia trebuie sa le maninc pe toate, ca Isabella linge doar zaharul si maninca una, restul sint pentru mami… hi, hi…

  2. Si lui Robert ii plac tare mult pentru ca au mult zahar,altfel nu cred ca ar manca prea multe. Sau…s-ar putea sa ma insel…:))

  3. Mmmm! Ce pofta mi-ai facut! Ma duc sa sparg ouale :))))
    Pupicei.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]