Mancaruri cu cartofi / Mancaruri cu legume / Retete culinare

Cartofi noi cu sos de smantana

Cartofi noi cu smantana

Azi ne delectam cu o reteta simpla cu cartofi noi. De obicei, cartofii noi ii fac prajiti la ceaun si ii servim ca garnitura. Musai cu mujdei de usturoi 😉 Dar pentru ca azi am fost in „ziua fara carne” am facut acest sos cu smantana, sa fie nitel mai consistenti. Si buni! :))

Cartofi noi cu smantana

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi
  • Pentru sos:
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 200 ml lapte
  • 3-4 linguri smantana
  • 1/2 capatana usturoi (dupa gust)
  • sare si piper
  • marar verde

Mod de preparare Cartofi noi cu sos de smantana:

Cartofii se spala bine cu un burete mai aspru. Nu se curata de coaja. Daca sunt mici ii lasam intregi, daca sunt mai marisori se taie in jumatate.

Cartofi

Se prajesc intr-un ceaun cu ulei incins. Cand sunt rumeni, se presara putina sare si se scot pe un prosop absorbant.

  • Daca doriti o reteta mai light puteti fierbe cartofii in loc sa-i prajiti.

Intre timp pregatim sosul de smantana: topim untul la foc mic. Adaugam faina si amestecam energic, sa nu se formeze cocoloase. Turnam incet laptele si omogenizam. Fierbem compozitia pana incepe sa se ingroase. Adaugam smantana si aducem compozitia la punctul de fierbere. Saram si piperam dupa gust, adaugam usturoiul pisat si mararul verde tocat.

Turnam sosul peste cartofi si servim repede, cat preparatul este cald.

Pofta buna! 😉

Cartofi noi cu smantana

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Sa me plait beaucoup l’originalité, bravo!
    bisous

  2. Mor dupa cartofii noi!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]

Galuste de cartofi in sos de rosii

Galuste de cartofi in sos de rosii

Mod de preparare Galuste de cartofi in sos de rosii: Galuste: Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza. Se adauga untul, […]

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Mod de preparare Gnocchi din cartofi cu sos de branza: Gnocchi din cartofi: Cartofii se fierb in coaja in apa sarata. Se lasa sa se racoreasca, se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure. Se adauga faina si grisul, sare si piper dupa gust si se framanta un […]