Aperitive / Retete culinare

Falafel

* 250 g naut
* 2 catei de usturoi,
* 1 ceapa mica,
* boia de ardei,
* patrunjel verde
* coriandru
* sare si piper
* susan pentru decor

Nautul se pune la hidratat in apa rece, cu o zi inainte (sau peste noapte).

Toate ingredientele se pun la robot si se mixeaza. Pasta obtinuta se modeleaza sub forma de bilute, care se tavalesc prin susan.

Se prajesc in ulei bine incins sau se pot pune la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt, in jur de 20 de minute.

Se servesc alaturi de o salata verde sau salata tabbouleh.

Sursa

Tags: ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. bucataria este o arta. se vede asta si pe acest blog. felicitari!

  2. Este foarte bun si frumos

  3. Arata foaaarte bine. Ma tenteaza.. poate incerc si eu cat de curand.

  4. desi am ocazia sa mananc destul de des asa ceva nu ma satur niciodata.ti-au iesit perfecte.o zi minunata iti doresc

  5. foarte frumos…arata super….pupici

  6. Arata foarte bine. As vrea sa le fac si eu dar am o nelamurire:nautul dupa hidratare, nu ar trebui fiert? se pune asa crud in blender alaturi de celelalte ingrediente?
    Multumesc
    Anca

  7. Anca, nautul doar se hidrateaza, nu se fierbe. Se inmoaie foarte bine daca il pui la hidratat cu o zi inainte. 😉

    Sa ai spor si pofta buna! :*

  8. Buna, am incercat si eu sa fac astea, doar ca atunci cand le-am pus in uleiul incins s-au descompus toate…astfel ca nu le-am putut praji…tu ce crezi care ar fi fost problema??

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]