Dulciuri / Retete de prajituri

Desert cu crema mascarpone

desert cu crema mascarpone

desert cu crema mascarpone

Ingrediente

  • Pentru „piscoturi”:
  • 125 g faina
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 250 ml apa
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 oua mari
  • Pentru crema mascarpone:
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 lingura lapte
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, pornind de la cele doua am ajuns la acest desert cu crema mascarpone, care a fost savurat la maxim de toti cei prezenti la masa.

Mod de preparare Desert cu crema mascarpone:

„Piscoturi”:

Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se spriteaza sub forma de „piscoturi” de cca 4-5 cm lungime, in tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor la foc mare pentru cca 10 minute, apoi inca vreo 10 minute la foc mediu.

Crema mascarpone:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema. Adaugam laptele si punem vasul la baine marie. Fierbem fara a da in clocot, pana crema se incalzeste bine si nu se mai simt cristalele de zahar. Dam deoparte si lasam la racit.

In crema de galbenusuri punem mascarponele si mixam pana la omogenizare.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana capata consistenta. Nu este necesar sa fie ferma, ci doar sa fie pufoasa si sa aiba putina consistenta. Se incorporeaza apoi in crema de mascarpone mixand bine pana la omogenizare. Crema este pufoasa si moale, dar nu curge.

Asamblare Desert cu crema mascarpone:

  • Pentru asamblare eu am folosit un vas inalt de sticla, dar puteti folosi orice vas aveti la dispozitie.

Punem in vas cate un strat de „piscoturi” si cate un strat de crema. Alternam pana terminam atat crema cat si „piscoturile”. Ultimul strat va fi de crema. Dam la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte. In momentul servirii se pudreaza din abundenta cu cacao.

Pofta buna! 😉

desert cu crema mascarpone si aluat de eclere

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Mi-a iesit foarte bine, multumesc <3

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]