Mancaruri cu pui / Paste / Retete culinare

Cus cus cu pui si rosii

* 1 piept de pui
* 150 g cus cus
* 100 g cascaval
* 1 rosie
* 2 catei usturoi
* sare si piper
* boia de ardei
* busuioc

Pieptul de pui il taiem felii. Il punem intr-o tigaie la prajit in cateva linguri de ulei de masline. Cand incepe sa se rumeneasca punem usturoiul taiat in 4, sare, piper si boia de ardei, dupa gust.

Ungem un vas yena cu unt si presaram cu cus cus nefiert.

Deasupra asezam feliile de piept rumenite, iar deasupra turnam o cana de apa fierbinte.

Acoperim carnea cu felii de rosie, saram si piperam dupa gust, presaram cu busuioc.

Acoperim totul cu felii de cascaval

si dam la cuptor la foc potrivit, pana se topeste cascavalul si incepe sa se rumeneasca.

Bun bun! 🙂

Adaptare dupa reteta lui Trinity.

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. si cus cusul nu trebuie si el fiert??Cum fierbe si el fara apa, fara nimic asa??

  2. Am scris in reteta…”Deasupra asezam feliile de piept rumenite, iar deasupra turnam o cana de apa fierbinte”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului devine si rapid de preparat. In mai putin de-o ora masa este gata! 😉 […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest . Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, fie ca slow-cooker, fie sa […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]