Reteta Cupcakes „Primavara”
Ingrediente
- 4 oua
- 250 g zahar (pudra)
- 1 cana ulei
- 1 cana iaurt
- 50 ml suc de lamaie
- 2 cani faina (300 grame)
- 1 praf de copt Dr Oetker
- esenta de vanilie Dr Oetker
- coaja de lamaie Finesse Dr Oetker
- 1 lingura cacao Dr Oetker
- Pentru decor:
- 200 g ciocolata alba
- 200 ml smantana pentru frisca
- 100 g crema de branza
- 1 pliculet zahar vanilat Dr Oetker
- decoratiuni din zahar Dr Oetker
1 cana = 240 ml
Astazi avem Cupcakes „Primavara”, desi primavara se cam lasa asteptata, asa e! Si urarea de ” O primavara frumoasa” pare cumva un pic deplasata 😀
O fi sau nu departe primavara mult-asteptata, dar pana una alta o putem aduce un pic mai aproape, macar prin bucuria de a imparti ceva bun cu cei dragi. Eu am pregatit niste cupcakes si le-am dichisit frumos cu floricele si fluturasi.
Ce spuneti? Incercati si voi reteta de Cupcakes „Primavara”? Nu de alta dar pe pagina de Facebook v-am pregatit un concurs super-dragut, cu un premiu de nerefuzat
Clic AICI sa vezi detaliile concursului
Mod de preparare Cupcakes „Primavara”:
Reteta de briose bicolore este una care imi place imi mod deosebit si am folosit-o si la aceste cupcakes 😉
Ouale si un praf de sare se bat intr-un castron incapator. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si aromele si se mixeaza pana se albesc si devin ca o crema. Turnam apoi pe rand uleiul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Mixam bine doar pana ingredientele se omogenizeaza, nu trebuie insistat prea mult.
Dam deoparte aproximativ o treime din compozitie in care vom pune cacaoa.
In formele de briose punem cate 2 linguri de compozitie alba si cate 1 lingura de compozitie cu cacao.
Dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minte, pana briosele se rumenesc. Faceti proba cu scobitoarea. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Crema pentru decor:
Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic (sau pe baie de aburi) impreuna cu smantana pentru frisca. Fara a da in clocot si amestecand continuu, tinem pe foc pana avem o compozitie omogena. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca si dam la frigider pentru cateva ore sau la congelator pentru cca o ora, pana crema de ciocolata se raceste foarte bine.
Crema de ciocolata bine racita se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga crema de branza si zaharul vanilat si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.
Punem crema intr-un posh si ornam dupa preferinta!
Pofta buna si nu uitati ca va astept la concurs 😉
O sa imi uimesc invitatii cu siguranta:)
mulțumesc Miha!
De cate grame sa fie cana pentru iaurt si ulei?
Vom folosi o cana de 240 ml
Delicioase!Au fost un succes pentru mine și băieții mei.Mulțumim!
Ma bucur ca v-au placut!