Prajituri / Retete de prajituri

Cupcakes „Primavara”

Reteta Cupcakes „Primavara”

Cupcakes Primavara

Cupcakes cu ciocolata

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 g zahar (pudra)
  • 1 cana ulei
  • 1 cana iaurt
  • 50 ml suc de lamaie
  • 2 cani faina (300 grame)
  • 1 praf de copt Dr Oetker
  • esenta de vanilie Dr Oetker
  • coaja de lamaie Finesse Dr Oetker
  • 1 lingura cacao Dr Oetker
  • Pentru decor:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g crema de branza
  • 1 pliculet zahar vanilat Dr Oetker
  • decoratiuni din zahar Dr Oetker

1 cana = 240 ml

decoratiuni din zahar

Astazi avem Cupcakes „Primavara”, desi primavara se cam lasa asteptata, asa e! Si urarea de ” O primavara frumoasa” pare cumva un pic deplasata 😀

O fi sau nu departe primavara mult-asteptata, dar pana una alta o putem aduce un pic mai aproape, macar prin bucuria de a imparti ceva bun cu cei dragi. Eu am pregatit niste cupcakes si le-am dichisit frumos cu floricele si fluturasi.

Ce spuneti? Incercati si voi reteta de Cupcakes „Primavara”? Nu de alta dar pe pagina de Facebook v-am pregatit un concurs super-dragut, cu un premiu de nerefuzat 

Clic AICI sa vezi detaliile concursului

Mod de preparare Cupcakes „Primavara”:

Reteta de briose bicolore este una care imi place imi mod deosebit si am folosit-o si la aceste cupcakes 😉

Ouale si un praf de sare se bat intr-un castron incapator. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si aromele si se mixeaza pana se albesc si devin ca o crema. Turnam apoi pe rand uleiul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Mixam bine doar pana ingredientele se omogenizeaza, nu trebuie insistat prea mult.

Dam deoparte aproximativ o treime din compozitie in care vom pune cacaoa.

In formele de briose punem cate 2 linguri de compozitie alba si cate 1 lingura de compozitie cu cacao.

cum se prepara cupcakes

Dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minte, pana briosele se rumenesc. Faceti proba cu scobitoarea. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

cupcakes in doua culori

Crema pentru decor:

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic (sau pe baie de aburi) impreuna cu smantana pentru frisca. Fara a da in clocot si amestecand continuu, tinem pe foc pana avem o compozitie omogena. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca si dam la frigider pentru cateva ore sau la congelator pentru cca o ora, pana crema de ciocolata se raceste foarte bine.

Crema de ciocolata bine racita se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga crema de branza si zaharul vanilat si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

crema de ciocolata alba

Punem crema intr-un posh si ornam dupa preferinta!

Pofta buna si nu uitati ca va astept la concurs 😉

Cupcakes

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. O sa imi uimesc invitatii cu siguranta:)

  2. mulțumesc Miha!

  3. De cate grame sa fie cana pentru iaurt si ulei?

  4. Mirela says:

    Delicioase!Au fost un succes pentru mine și băieții mei.Mulțumim!

Lasă un răspuns la Service GSM Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]