Retete de prajituri / Torturi

Crema pentru tort cu mascarpone si vanilie

Crema pentru tort cu mascarpone

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar (pudra)
  • 3 linguri lapte
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • esenta de vanilie, dupa gust

Am promis zilele trecute ca voi reveni cu reteta de crema pentru tort cu mascarpone si vanilie, crema folosita la acest tort, refacuta si pozata pas cu pas.

In primul rand, este o crema absolut delicioasa, care se preteaza si la un blat de cacao, si la unul simplu cu vanilie, chiar si la piscoturi. In al doilea rand si nu in cel din urma, imi doresc sa o faceti si voi si sa va iasa bine. Am mai spus si ma repet, incerc de fiecare data, cu fiecare reteta, sa explic cat mai bine modul de preparare, fara sa pastrez pentru mine niciun secret. Altfel as fi scris intr-un caiet de retete si nu pe blog 🙂 Daca nu-mi iese de fiecare data sa-mi fie cu iertare, dar promit ca orice nelamurire o putem rezolva folosind formularul de contact ori cel de comentarii.  De preferat inainte si nu dupa dezastru 😀

Mod de preparare Crema pentru tort cu mascarpone si vanilie:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema.

SFAT:

  • chiar daca la inceput amestecul pare ca este prea solid, insista sa mixezi, zaharul va incepe sa se topeasca
  • poti folosi si lingura pentru aceasta etapa, cum crezi ca iti este mai usor

Se adauga laptele si se amesteca usor. Punem compozitia pe baie de aburi si se fierbe pana se ingroasa, fara a da in clocot. Dam deoparte si lasam la racit.

SFAT:

  • poate ca iti va parea o vesnicie pana incepe crema sa se ingroase, in realitate sunt doar vreo 20 de minute
  • poti face proba cremei, daca e suficient de fiarta, ca la dulceata. Pui putin pe o farfurie si o lasi sa se raceasca. O mai fierbi daca inca este moale

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa.

SFAT:

  • frisca este suficient sa fie pufoasa, nu si ferma/teapana
  • recomand ca de fiecare data sa taiati cutia de smantana pentru frisca astfel incat sa puteti scoate tot din cutie. Se intampla de multe ori ca grasimea din smantana sa fie lipita de cutie si nu toata sa ajunga in vas. Acea grasime este foarte importanta pentru reusita 🙂

In crema de oua racita adaugam mascarponele si esenta de vanilie, mixam energic, sa se omogenizeze foarte bine compozitia.

SFAT:

  • crema de oua trebuie sa fie racita foarte bine
  • in acest stadiu crema se va inmuia

La sfasit punem si frisca batuta si mixam pana obtinem o crema ferma si pufoasa

SFAT:

  • daca ti se pare ca este prea moale, decat sa insisti cu mixatul si sa risti sa se taie, mai bine adauga 1-2 intaritoare pentru frisca
  • consistenta cremei este pufoasa, ca cea de frisca. Nu este o crema tare, daca o vrei asa poti adauga putina gelatina

Crema pentru tort cu mascarpone

Sa va fie de folos!

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]