Aluat dulce

Colacei dulci

Colacei dulci

Reteta Colacei dulci

Colacei dulci

Ingrediente

  • Prima etapa:
  • 125 ml apa clocotita
  • 50 g zahar
  • 25 g unt
  • A doua etapa:
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita miere
  • 25 ml apa calduta
  • 1 ou
  • esenta vanilie
  • A treia etapa:
  • 425 g faina
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare Colacei dulci:

In prima etapa punem untul si zaharul intr-un castron peste care turnam 125 ml apa clocotita si lasam pana se topesc complet untul si zaharul, iar amestecul se raceste complet.

In etapa a doua dizolvam drojdia in 25 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Adaugam si oul si mixam.

In a treia etapa incepem sa adaugam faina lingura cu lingura si mixam. Eu am pus totul la masina de paine, la programul de framantare plus dospire.

Aluatul crescut il punem pe masa infainata si formam un sul pe care il impartim in parti egale.

Intindem fiecare parte intr-un snur. Am folosit niste ulei la modelat, a fost mai usor decat cu faina.

Trecem capatele snurului unul peste celalalt si incepem sa rasucim fiecare capat in jurul cercului format.

Punem colaceii in tava tapetata cu hartie copt si ii lasam din nou la crescut, pana isi dubleaza volumul.

Ii ungem cu un galbenus amestecat cu putin lapte si presaram zahar brun pe deasupra. Eu am pus zahar normal, ca de asta am avut 🙂

Ii dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc.

Foarte pufosi si buni!

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

by Laura Adamache

Tags: ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. So pretty and soft colaci 🙂

  2. Miha,am facut blatul acela de la Amandina,de ziceai tu ca-l faci la mai multe…si e super,ce bun e la gust si ce repede se face,si usor,:))…mersi de pont…pupici!
    Ah,stai ca acum ma duc sa fac si covrigii astia,ca imi ploua in gura,:))…si lui Robert al meu ii plac patiseriile,seamana cu mama-sa,:))
    Pupicei la familion!

  3. Si ?! Colacelul pentru mine, l-ai pus la pastrare ? ca daca nu… pling… Stii cum spun eu… da_mi si mie un colacel ca sint tare mititel (ma rog, mititica in cazul meu). Foarte bine arata colaceii tai.

  4. Maria,you are so pretty! 🙂 Kiss you!

  5. Mirela,ma bucur tare mult ca ti-a placut blatul. Mie imi place tare mult,se face usor si iese negresit! 😉

    Si lui Robert al meu ii plac patiseriile. 😉

    Pupici si de la noi!

  6. Multumesc cuscra draga! Am notat…voi face si colacei pentru cand vei veni. :))

    Pupici cu lipici!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]