Dulciuri / Retete de prajituri

Ciocolata de casa in foi de napolitana

Bine ne-am regasit in 2012 dragii mei. Sper sa avem un an mai bun decat cel ce-a trecut, sa ne dea Bunul Dumnezeu mai multa sanatate si mai multa intelepciune. Eu as mai avea nevoie si de niste timp…si de niste rabdare… :))

Desi pentru aceste sarbatori nu am gatit foarte multe, asa cum faceam in anii din urma, si inevitabil aruncam foarte multa mancare, timp liber tot n-am avut si n-am reusit sa fiu si pe aici. Multumesc din suflet tuturor pentru urarile ce mi le-ati facut. Va imbratisez si va doresc si eu toate cele bune.

Va voi servi astazi cu o ciocolata de casa. Pentru cine nu o vrea servita doar virtual, usa e larg deschisa :))

Desi am tot facut ciocolata de casa in diferite variante, varianta asta prezentata de Gabi imi lipsea din colectie :)) Si cum nu prea exista sarbatoare fara ciocolata de casa n-am ratat ocazia de a pune in aplicare. Multumesc Gabi!

Ciocolata de casa cu vanilie si cacao

Ingrediente

  • 1 pachet foi mari de napolitana
  • 240 ml apa
  • 500 g zahar
  • 200 g unt
  • 60 g cacao neagra
  • 700 g lapte praf Raraul
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Ciocolata de casa in foi de napolitana:

Apa si zaharul se pun la fiert intr-un vas. Se fierb pana se dizolva zaharul, circa 2-3 minute de cand incepe apa sa fiarba. Adaugam untul si amestecam pana acesta se topeste si siropul se omogenizeaza.

Laptele praf se cerne si se imparte in 2 castroane. In unul din ele se pune cacaoa si se amesteca.

Turnam siropul in mod egal in cele 2 castroane, adaugam esenta de rom in compozitia cu cacao, esenta de vanilie in cea alba si omogenizam. Compozitia va fi moale, dar se va intari pe masura ce se raceste.

Punem ciocolata pe foile de napolitana, alternand straturile. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece, punand o greutate deasupra. Dupa ce s-a intarit suficient se portioneaza dupa dorinta.

Ciocolata de casa in 2 culori

Reteta de ciocolata de casa a incercat-o si Felicia si a iesit foarte, foarte bine. Va invit si pe voi sa o incercati. 🙂

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

26 Comentarii

  1. LA MULTI ANI ! UN AN NOU PLIN DE REALIZARI

  2. Anonymous says:

    LA MULTI ANI CU SANATATE SI BINECUVANTARI CIOCOLATA ARATA SUPER O VOI PROBA BESITOO

  3. La multi ani draga mea! :*

  4. Bun, buuun!
    Asa-i ca imi dai si mie?
    La multi ani si pup.

  5. La multi ani!
    Tare buna e ciocolata, si in varianta aceasta!

  6. La multi, multi ani !
    Delicioasa, este reteta pe care o am si eu de la mama mea.
    Imi place foarte mult prezentarea !

  7. Super !! Si eu vreau sa fac reteta !!! 🙂 La multi ani Miha !

  8. La multi ani! Sa fie un an bun, asa cum ti-l doresti!
    Am admirat si la Gaby aceasta bunatate. Pupici!

  9. Anonymous says:

    LA MULTI ANI !

  10. La multi ani cu sanatate! Anul care vine sa-ti aduca bucurii in casa, clipe de neuitat alaturi de cei dragi si binenteles inspiratie pentru retete cat mai minunate!

  11. La multi ani fericiti, sanatosi si imbelsugati alaturi de cei dragi!

  12. La multi ani! Tu ai facut invitatia, dar tine usa inchisa ca e frig afara.. stai linistita ca eu bat la usa intai si dupa aia ma infig in ciocolata!
    Te pup si te admir pt ceea ce faci!

  13. La multi ani,Miha!Sa fiti sanatosi si iubiti!
    Arata super ciocolatica,mai ai?:*

  14. super arata ,o trecem in agenda

  15. La multi ani cu sanatate, noroc si fericire, putere, rabdare si intelepciune, echilibru in toate!:)
    An cu spor si numai bine iti doresc!
    Te pup!

  16. super!am salivat o tura cand a postat Gaby reteta si acum fac playback,bis sau cum i-o mai spune cand ma uit la pozele tale.pup

  17. Miha,please, niste intrbebari am:
    1. cele doua „creme” se lasa la racit si apoi se intind pe foile de napolitana? ce consistenta vor avea?
    2. ce (fel de) greutate se asaza peste? mai precis cat de greu trebuie sa fie ceea ce asez? (ma tem sa nu curga ciocolata presata fiind!)

  18. Ilda, cremele nu se lasa la racit, se pun asa caldute. Pe masura ce se racesc se intaresc si devin mai greu de intins. Consistenta e… o ciocolata de casa moale. :))) Trebuie sa poti invarti cu usurinta lingura in castron.

    Asa cum ziceam, pe masura ce se raceste crema se intareste. Nu va curge dintre foi. Nu stiu exact ce greutate, eu am pus un fund de lemn si inca o prajitura ce-o aveam pregatita. 🙂

  19. Miha, multumesc mult pentru raspuns! Imi va fi util!:) :*

  20. buna arata super…asa am facut eu exact aceasi reteta dar dupa ce am pus cremele am rulat fiecare foaie ca pe rulada e foarte buna si asa pup

  21. Daa…foarte faina si rulada. Am facut si eu candva. 😉

    Multumesc! :*

  22. Hi,hi…gand la gand cu bucurie…se pare ca am inceput amandoua anul cu ciocolata de casa! 😉

  23. Asta dovedeste ca stim ce-i bun pentru un inceput de an delicios. :))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]