Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Cheesecake cremos

Cheesecake cremos

Am pornit catre bucatarie cu gandul la  reteta de cheesecake vazuta la Natalia, dar pana la urma am cotit-o nitel de la ideea initiala… Na, am si eu un defect. :))))

Prajitura cu branza

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 1 ou
  • * 75 g zahar
  • * 50 g unt
  • * 25 g ulei
  • * 1 praf de copt
  • * 200 g faina
  • * Umplutura:
  • * 200 g lapte condensat
  • * 100 g zahar
  • * 150 g crema de branza Almette
  • * 350 g branza grasa de vaci
  • * 100 ml frisca lichida
  • * 3 oua
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru laptele condensat:
  • * 90 g lapte praf
  • * 50 ml apa fierbinte
  • * 30 g zahar
  • * 40 g miere
  • * 40 g unt
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru decor:
  • * 250 ml frisca lichida
  • * bilute de ciocolata

Mod de preparare Cheesecake cremos:

Blat:
Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat omogen si nelipicios.
Aluat fraged pentru cheesecake

Umplutura:

Branza si crema de branza se mixeaza cu zaharul si laptele condensat. Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit punem frisca lichida si esenta de vanilie. Consistenta va fi destul de lichida.

Compozitie cheesecake

Lapte condensat:

Se amesteca apa,cu zaharul,mierea,untul, vanilia si laptele praf, pana la omogenizare. Cel mai bine e sa se prepare intr-un blender, sa nu iasa cu cocoloase.

Intr-o tava cu peretii detasabili se intinde bine aluatul, formand baza prajiturii. Aluatul se va ridica si pe peretii formei, formand o bordura de 2-3 cm. Se toarna compozitia pentru umplutura si se da la cuptor la foc mic, pana se rumeneste usor deasupra. Se stinge focul si se lasa prajitura in cuptor pana la racirea completa.

Se acopera toata suprafata prajiturii cu frisca batuta si se da la frigider pentru cateva ore. Inainte de portionare se presara cu bilutele de ciocolata.

Cheesecake

Cheesecake cremos

Cheesecake ornat cu frisca

Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Arata foarte bine! Si e foarte fina si crema.

  2. Multumesc Cristina!
    E foarte bun acest cheesecake. Daca il vei incerca vreodata o sa-mi dai dreptate. 😉

  3. Jose, am facut o greseala la moderarea comentariilor si am sters mesajul tau. N-a fost cu intentie, imi cer scuze.
    Iti multumesc mult pentru vizite si aprecieri. 🙂

  4. Arata super cheesecake-ul tau Miha!!! Foarte fin si elegant! Merci de vizite si comentarii. Iti doresc o saptamana frumoasa de toamna si succes la bucatarit.Te imbratisez cu mult drag!

  5. Arata foarte bine, as minca din ia

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]