Dulciuri

Bezele colorate

Bezele

Un desert pe care-l fac ori de cate ori avem chef de rontait ceva dulce si de cate ori am ceva albusuri adunate la congelator. Nu sunt primele mele bezele, am mai facut si bezele simple sau bezele cu ciocolata… De data asta am dat in mintea copiilor  si m-am jucat cu niste bilute colorate. :)))

Copiii au fost incantati, le-au placut mult aceste bezele colorate… dar mai mult mi-au placut mie, scufundate in cafea. :)))

Bezele

Bezele

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri bilute colorate (din cele pentru decor)

Mod de preparare Bezele colorate:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma devine densa, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam si zeama de lamaie si omogenizam. La sfarsit incorporam biletele colorate, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Spritam moate de bezea in tava tapetata cu hartie de copt,

Bezele

apoi dam la cuptor la foc mic, cu usa cuptorului deschisa. Bezelele trebuie sa se usuce, nu sa se coaca. Dureaza, cred ca undeva in jurul a 2 ore.

Se lasa sa se raceasca, apoi se desprind usor de pe hartia de copt.

Bezeele colorate

Bezele

Tags: ,

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. bezelele sunt preferatele mele….sunt usoare ca un fulg si delicioase la maxim….arata superb…faci numai bunatati…te pupicesc!!!

  2. Foarte faine ti-au iesit! Mie mi se lasa la copt.

  3. Cel mai probabil e faptul ca albusurile nu sunt batute suficient.

  4. foarte frumoase au iesit ! Pe cand niste macarons, Micha ??

  5. Eheeee…Dana…inca n-am prins curajul necesar pentru a face macarons. :)))

  6. Te pupacesc si eu Veronica. Multumesc! :*

  7. Quelle gourmandise bien délicieuse!

    Bisous

  8. Frumusele foc, motatele tale colorate, iar prezentarea, ca de obicei, de exceptie. 🙂

  9. Sunt desertul meu preferat..Am crescut incercand sa fac bezeaua perfecta !! Un deliciu..

  10. Anonymous says:

    Eu le bat bine de tot dar la cuptor tot se lasa…:( la cate grade (poate aici e problema mea-eu le fac pe la 180)mersi mult.:)

  11. Temperatura e prea mare. „Foc mic” inseamna 100-120 grade. Iar cu usa cuptorului deschisa cred ca in cuptor is doar vreo 50.

    In plus, albusurile trebuie batute foarte bine. Bezeaua sa fie lucioasa si cu aspect gras. Daca iei putina bezea intre degete, nu trebuie sa se „topeasca”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]