Aperitive / Retete culinare

Omleta la cuptor cu rosii si spanac

Omleta la cuptor cu rosii si spanac

Reteta Omleta la cuptor cu rosii si spanac

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 rosie
  • mozzarella proaspata
  • telemea
  • spanac
  • sare si piper

Astazi voi raspunde provocarii lansate de Andreea, aceea de a gati un mic dejun sanatos, cu aceasta reteta de omleta la cuptor cu rosii si spanac. Chiar daca o sa sune a stereotip, ca citit din revista :)) micul dejun chiar este o masa importanta la noi in familie. Si nu numai ca e importanta, dar e si o masa destul de consistenta, sa ne tina plini de energie pana la masa de pranz.

Aceasta omleta la cuptor se poate prepara in diverse combinatii, in functie de ceea ce va place si aveti in frigider. Eu am ales rosii, mozzarella si spanac.

Mod de preparare Omleta la cuptor cu rosii si spanac:

Ouale se bat foarte bine cu putina sare si piper. Adaugam mozzarella taiata cubulete, telemeaua sfaramata cu furculita si spanacul taiat grosier. Omogenizam. Intr-un vas (20/20 cm) tapetat cu hartie de copt punem rosia taiata felii, apoi turnam deasupra compozitia pentru omleta. Dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 20 de minute, pana compozitia se leaga si incepe sa se rumeneasca.

Se serveste calda, cu felii de bagheta prajite. Delicios!

Se poate servi si rece, ca aperitiv.

Pofta buna! 😉

 
RETETA IN IMAGINI
 
 
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Ador omletele la cuptor !!!! 😉

  2. mm ce bine arata si e delicioasa!

  3. I love the way you lined your baking dish to prevent sticking, well done omlette!

  4. très belle omelette et bien garnie!

    Bisous

  5. Imi place poza ta!! Are un aer de vrimavara

  6. Tare frumos arata! pup

  7. Arata grozav de bine,bafta!!

  8. Buna Miha, as vrea sa fac un cozonac , pe care mi-l recomanzi dintre „cozonac cu nuca si cacao” si „Cozonac moldovenesc”?multumesc

  9. Amandoua variantele de cozonac sunt bune. Cozonacul moldovenesc e mai „bogat”, dar necesita mai multa munca. Cat timp muncesti la el si cat il lasi la dospit, celalalt (cozonacul cu nuca si cacao) este si gata de mancat. :)))

    Orice varianta ai alege n-o sa-ti para rau de rezultat. 😉

  10. Buna dimineata dragelor, va multumesc de aprecieri si va astept la omleta. Am facut si cafea. :))

  11. N-am mai facut pana acum omleta la cuptor dar cu siguranta o sa incerc reteta asta. Arata foarte bine! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]