Aluat dulce

Turte dulci

Turte dulci

De obicei nu prea cumpar gogosi din oras, dar intr-una din zile am cedat rugamintilor si mirosului venit de la gogoserie :)) Evident ca una singura nu le-a fost de ajuns pentru pofta lor nestavilita de gogosi, asa ca Robert o tot studia… mai lua o gura, o mai studia un pic… „Mami, eu sunt sigur ca poti sa faci si tu de astea acasa. Dar mai multe!” :)) Eiii… si cum as putea sa-i refuz?

Pentru mine gogosi inseamna chestiile alea mici si pufoase, dar acum am vrut sa respect modelul de la gogoserie, dupa cum le-a fost voia. Dar nu pot sa le spun gogosi, pentru ca prea seamana cu niste turte :))

Turte dulci

Ingrediente

  • 250 ml lapte caldut
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 7 g drojdie uscata
  • ~500 g faina
  • zahar pudra pentru servit

Mod de preparare Turte dulci:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit mai adaugam daca este necesar putin lapte daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca aluatul este moale si lipicios. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine.

Aluatul crescut se framanta usor sa scoatem aerul, apoi se rupe cu mana in bucati potrivit de mari. Fiecare bucata de aluat se intinde subtire, cu mana unsa cu ulei. Fara a le mai lasa la dospit se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei.

Turte dulci

Se scot pe un prosop absorbant si cat sunt calde se pudreaza cu zahar.

Pofta buna! 😉

turte dulci

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Mami Miha sa stii ca iau si eu doua bucati ;;)

  2. Si io vreaaaaaaaaaaaaau … :d

  3. ……………….. ca-s mai rau decat Robert la … gogosi :)):)):))

  4. Laura Nechita says:

    mergeau unse cu un pic de cociolata…:)))

  5. iar mi-ai facut pofta de turte;na ca trebuie sa fac si eu acum!!pup fata gospodina!!

  6. Miha, aceste gogosele-turtitze daca le ung cu ulei, crezi ca ar merge facute si la cuptor. Dificil sa le prajesc pe aragaz. Sunt tare apetisante.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]