Prajituri / Retete de prajituri

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt

Prajitura cu ciocolata si iaurt

Reteta Triunghiuri cu ciocolata si iaurt

Prajitura cu ciocolata si iaurt

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 2 cani faina
  • 125 g zahar
  • 150 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 praf de copt
  • 250 ml iaurt
  • 130 ml lapte

Mod de preparare Triunghiuri cu ciocolata si iaurt:

Untul moale il frecam bine cu zaharul, pana devine ca o crema. Adaugam iaurtul si ciocolata topita, omogenizam.

Faina o amestecam cu praful de copt si punem cate un putin, amestecand continuu si alternand cu laptele. Iese o compozitie ca pentru chec.

Turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.

Se taie dupa racirea completa.

E foarte buna la cafea 😉

Cand am taiat-o si am vazut consistenta din interior m-am speriat :)) ca nu s-a copt bine, dar asa trebuie sa fie. Un pic „crocanta” la exterior si moale/umeda la interior.

Prajitura cu iaurt si ciocolata

Reteta am preluat-o de la Danelutza 😉

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Felicitari, a iesit mai frumoasa ca a mea…
    Sa inteleg ca ma pot autoinvita la cafea ?!

  2. Mai am 2 triunghiuri pe care le-am pastrat special pentru cafeaua de maine dimineata. Te astept! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]