Aluat dulce / Prajituri de post / Retete de prajituri

Trigoane cu mere

Trigoane cu mere

Circula vorbele prin targ cum ca o gospodina trebuie musai sa faca si foile pentru placinta in casa, nu sa le cumpere de la magazin. Asa o fi, dar eu prefer sa am acolo in frigider cate un pachet de foi de placinta, pentru atunci cand vreau sa fac ceva bun si rapid 😉

Azi avem trigoane cu mere, ideale si pentru cei ce tin Post.

Trigoane cu mere

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • ~150 ml ulei
  • Pentru umplutura:
  • ~1 kg mere
  • 100-150 g zahar (poti pune dupa gust)
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1-2 linguri de amidon (in functie de cat de multa zeama lasa merele)
  • Pentru uns:
  • 1 lingura miere (sau zahar)

Mod de preparare Trigoane cu mere:

Se curata merele de coaja, cotoare si seminte. Se taie cubulete si se pun intr-o craticioara. Adaugam zaharul si punem pe foc mic pana se topeste zaharul si merele isi lasa zeama. Adauga amidonul si scortisoara si amesteca bine, dar cu atentie, sa nu se sfarame merele. Da deoparte de pe foc si lasa la racit.

Daca vrei poti adauga in umplutura stafide sau nuci.

Foile de placinta se taie fasii, atat de late cat de mari vreti sa va iasa trigoanele. Fiecare fasie se unge cu ulei, apoi se suprapun cate 3-4. Se pune cate o lingura de mere pe coltul unei fasii si se pliaza fasia pe diagonala.

Trigoane din foi de placinta

In continuare se pliaza pe conturul triunghiului format pana se termina fasia.

Cum se fac trigoanele cu mere

 

Trigoanele formate se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu (150-160 grade cuptor electric cu ventilatie) pana trigoanele se rumenesc. Trigoanele fierbinti se ung cu miere dizolvata in putina apa calda.

Pofta buna! 😉

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. O reteta binevenita,multumesc.

  2. Iubesc orice tine de patiserie, cred ca asta va deveni noul meu pachet pentru munca :)). O reteta si pentru pateuri cu branza, se poate?

  3. un aluat de casa pt aceste trigoane? multumesc

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]