Retete de prajituri / Torturi

Tort Trenulet (2)

Tort cu nuca si foi cu miere

Pentru petrecerea copiilor, pentru a sarbatori cum se cuvine cei 6 ani impliniti de Robert, aveam in plan un alt tort. Dar cum o prietena draga mie m-a rugat sa-i fac un tort bunicului Mihai, adica „bunu’ Maiai” :)) mi s-a facut pofta si mie de tort Medovik

E un tort foarte bun, pe care l-am mai facut si anul trecut, ca baza pentru Tortul Buburuza al Amirei. De data aceasta am adaugat si nuca in crema si combinatia a fost una foarte reusita.

Tort cu nuca si foi cu miere

tort trenulet pentru copii

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 4 oua
  • * 200 g zahar
  • * 4 linguri miere
  • * 60 g margarina Rama Maestro
  • * 2 lingurite bicarbonat
  • * 550-600 g faina (cat cuprinde aluatul)
  • Crema:
  • 1 kg smantana
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Tort Trenulet:

Blat:

Intr-un vas se bat bine ouale cu zaharul, pana devin ca o crema. Se adauga margarina si mierea si se pune vasul la baine-marie. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit. Se adauga bicarbonatul, se amesteca bine si se mai tine putin pe baia de abur. Compozitia devine spumoasa si creste in volum.

Intr-un vas se pune faina, se toarna amestecul de mai sus si se omogenizeaza. Se framanta si se adauga faina daca mai este necesar, cat sa iasa un aluat ca plastilina.

Aluatul se intinde in foaie cat mai subtire, sa se vada masa. Se presara faina dedesubt, sa nu se lipeasca sau se intinde direct pe fundul tavii. Eu am intins direct pe fundul tavii, mi s-a parut mai usor. Aluatul se pastreaza acoperit si la loc cald, altfel se intareste.

Foile se coc la foc mediu spre mare (180-200 C), 2-3 minute, cat sa devina foaia aurie. Atentie, se ard foarte usor. Dupa ce se racesc, devin crocante.

Crema:

Smantana rece se bate cu mixerul cateva minute, apoi se pune zaharul, de preferat pudra. Cantitatea de zahar poate varia in functie de preferinta fiecaruia, poate fi mai mult sau mai putin. Cand smantana incepe sa capete consistenta pufoasa, ca de frisca, se adauga nuca macinata si esenta de vanilie. Se omogenizeaza amestecand usor cu o lingura.

Cantitatea de crema obtinuta se imparte in tot atatea parti cate foi am copt. Intr-o tava tapetata cu folie alimentara se pune o foaie, apoi o parte din crema. Se repeta operatiunea pana se termina foile. Ultima parte de crema o pastram la frigider pana vom rasturna tortul pe platou, adica cel putin 3 ore.

foi cu miere si crema de frisca

Se rastoarna tortul pe platou, se unge cu restul de crema si se presara cu nuca macinata. Se orneaza cu frisca dupa preferinta.

tort cu nuca si crema de frisca

Pentru trenulet am facut un blat simplu de pandispan, pe care l-am decupat si montat intocmai ca si Tortul Trenulet de anul trecut, doar ca la scara mai mica. As fi preferat ca anul asta sa fi construit altceva, dar… pasiunea-i pasiune dom’le :))) Copilul a vrut trenulet, trenulet a fost. :))

Un tort cu adevarat magic, ce il veti gasi si in colectia zanelor de Retete Alese de pe prajituria.ro

Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılarımla.

  2. Foarte frumos… ce sa mai zic… Feliciari…

  3. cam bun trebuie sa fi iesit !

  4. la multi ani,micutului tau….si sa imi trimiti si mie o feliuta din tortul asta delicios :))

  5. foarte frumos e iesit, bravo :DLa multi ani, piticului 😀

  6. Foarte frumoase torturile, si super gustoase !:)
    Talentul e talent!;)

  7. foarte frumoase torturile,la multi ani lui Robert

  8. Multumesc din suflet tuturor pentru urari!
    Scuze pentru intarzierea cu care o fac. Va imbratisez cu drag!

  9. MEDEEA SELLES says:

    Minunate torturile,felicitari din inima…..faci o munca frumoasa,eu am descoperit blogul tau nu de multa vreme si-mi place tot ceea ce vad…….Bravo,tine-o tot asa!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]