Ingrediente
- Pentru crema cu ananas:
- 400 ml smantana pentru frisca
- 250 g iaurt (3.5 % grasimi)
- 150 g crema de branza
- 100 g zahar pudra vanilat Dr Oetker
- esenta de vanilie Dr Oetker
- 1 conserva compot de ananas (~500 g)
- 10 g gelatina
- Pentru ornat:
- 400 ml smantana pentru frisca
- 150 g crema de branza
- 50 g zahar pudra vanilat Dr Oetker
- margarete pentru decor Dr Oetker
- In plus:
- ~36 piscoturi
- esenta de lamaie siciliana Dr Oetker
Pentru azi avem un tort cupola cu ananas, un tort delicios cu piscoturi si crema fina de frisca cu bucati de ananas. Se face repede, este perfect dupa o masa copioasa si cu siguranta va face parte din lista cu retete de Paste. Acum l-am pregatit special pentru ziua de 8 martie, special pentru fete dragi cu care imi face placere sa impart ceva bun ori de cate ori am ocazia.
Cu aceasta ocazie dam startul celei de-a doua runde a campanie „Bucuria de a imparti ceva bun” lansata de Dr Oetker. Tema concursului de azi este “reteta de tort”
POTI CASTIGA UN ROBOT DE BUCATARIE
- pregatiti si voi o reteta de tort, faceti o fotografie in care sa apara si ingredientele Dr. Oetker folosite
- postati poza in comentarii la postarea concursului de pe pagina de Facebook
- dati like si share public postarii concursului de pe pagina de Facebook, adaugand si hastagurile #impartecevabun #tortdulciurifeldefel
- strangeti cat mai multe like-uri la fotografia postata de voi pana la data de 21 martie
Mod de preparare „Tort cupola cu ananas”:
Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.
Ananasul il punem intr-o sita, sa se scurga bine de zeama. Zeama de la compot se aromeaza cu cateva picaturi de esenta de lamaie siciliana si o lasam deoparte pana o vom folosi la insiropat piscoturile.
Intr-un castron mixam crema de branza cu zaharul pudra si iaurtul. Separat mixam smantana pentru frisca pana devine pufoasa si consistenta, apoi o adaugam in compozitia cu iaurt. Amestecam usor cu o paleta, cu miscari de jos in sus, pana crema este bine omogenizata.
Topim gelatina la microunde sau pe baie de aburi si o incorporam in crema.
- pentru aceasta etapa ori folositi mixerul, in timp ce turnati gelatina in fir subtire mixati bine pana la omogenizare, ori peste gelatina topita puneti cateva linguri de crema, amestecati bine, apoi incorporati in crema ramasa
La sfarsit incorporam ananasul taiat bucatele, amestecand usor cu spatula. Daca o sa considerati ca mai este necesar mai puteti adauga cateva picaturi de esenta de vanilie.
Pregatim un castron in care vom monta deliciosul tort cupola cu ananas. Il tapetam cu folie alimentara, apoi cu piscoturi insiropate pe o singura parte
- treceti piscoturile scurt prin zeama de compot de ananas, pe o singura parte, altfel se vor inmuia prea tare
Turnam cca jumatate din crema, punem un strat de piscoturi insiropate pe o singura parte, restul de crema si inca un strat de piscoturi insiropate. Invelim bine in folia alimentara si dam la rece pentru cateva ore, pana crema se intareste foarte bine. Eu l-am tinut peste noapte.
Pentru ornat se mixeaza smantana pentru frisca pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul pudra si crema de branza si se mixeaza pana frisca devine ferma.
Tortul se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca batuta si margarete pentru decor.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
multumesc mult pentru reteta!
Foarte bun