Aceasta este varianta mea de tort Diplomat,adaptata dupa reteta „bombei cu portocale” a Isabelei 😉
Ingrediente
- Avem nevoie de:
- 400 ml frisca lichida
- 100 ml miere de albine
- sucul de la o portocala
- 150 g branza Philadelphia/Almette
- 2 pliculete de zahar vanilat
- 1 plic gelatina
Mod de preparare Tort cu portocale:
Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa. Amestecam mierea de albine cu sucul de portocala, apoi mixam impreuna cu branza. Batem bine frisca si o adaugam peste amestecul de branza. Topim gelatina si o adaugam in crema, mixand bine.
Vasul in care vom „construi” tortul il captusim cu folie alimentara. Pe margini punem piscoturi inmuiate in suc de portocale, iar pe fundul vasului o portocala decojita si taiata felii. Turnam crema apoi acoperim cu un strat de piscoturi. Se da la rece pentru cateva ore, apoi se rastoarna pe platoul din care se va devora. 🙂
L-am facut si in varianta cu piscoturi la interior si a fost la fel de bun.
Bineinteles ca l-am incercat si in varianta originala,cea de bomba. :))
Si sectiune:
Miha,super arata,abia astept sa-l incerc,:)..multumesc mult de tot de reteta!
Un pupic dulce de la mine!
Ah,am uitat sa te intreb…care varianta ti-a placut mai mult tie,cea cu piscoturi sau cu blatul tortului?!
Nu stiu care sa o incerc mai intai,hihihi
Mirela,amandoua is la fel de bune.Cea cu piscoturi e mult mai rapida. 😉
Ma bucur sa te gasesc Miha. Blogul tau e o minune culinara! Felicitarile mele. Cu permisiunea ta, l-am adaugat la listuta mea de bloguri favorite. Te pup si un weekend placut iti doresc.
Multumesc mult Marcela pentru aprecieri! Foarte frumos si la tine „acasa” 🙂 Pupici si tie!
Ma servesc cu o feliuta din tortul delicios si te invit la mine la o leapsa…
Miha,am facut tortul…e super ,super bun…multumesc inca o data pt reteta!!!
Te pup dulce!
Mirela,ma bucur nespus ca ti-a placut! Te pup si eu!
E perfect pentru băieții mei, este mult mai sănătos ,decât cel cu oua!
Multumesc.
Ma bucur ca-ti place 🙂