Tort cu ciocolata – reteta explicata pas cu pas. Nimic mai bun pentru cei ce iubesc cu adevarat ciocolata
Ingrediente
- Pentru blat:
- 100 g unt
- 200 g zahar (pudra)
- 3 oua
- 200 g iaurt natural
- 50 ml lapte
- 250 g faina
- 30 g cacao
- 10 g praf de copt
- esenta de vanilie
- Pentru crema de ciocolata:
- 200 g ciocolata Nestle
- 200 ml smantana pentru frisca
- 150 g mascarpone
- esenta de vanilie
- Pentru glazura:
- 100 g ciocolata Nestle
- ~100 ml smantana pentru frisca
- Pentru ornat:
- 100 g ciocolata Nestle
- 200 ml smantana pentru frisca
- bomboane de ciocolata
O prietena imi spunea candva… „blogul tau miroase-a ciocolata” DA! Imi place ciocolata! Imi plac prajiturile cu ciocolata, la fel de mult ca si torturile cu ciocolata 🙂 Nu conteaza ca e neagra, alba sau cu lapte, ciocolata sa fie! Si pentru ca am testat ciocolata Nestle, si pentru ca mi-a placut, am raspuns provocarii si iata-ma in fata voastra si cea a juratilor cu un delicios tort cu ciocolata Nestle, savurat pana la ultima firimitura.
Mod de preparare Tort cu ciocolata Nestle:
Blat pentru tort cu ciocolata Nestle:
Untul topit partial se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana devine cremos. Se adauga apoi ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, laptele, esenta de vanilie si iaurtul. La final cernem in castron faina, cacaoa si praful de copt. Mixam bine, pana compozitia devine omogena. Aceasta va avea consistenta unei smantani mai groase.
Compozitia pentru blat o impartim in 3 parti si vom coace 3 blaturi separate, intr-o tava de 18 cm diametru, tapetata cu hartie de copt, la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie). Blaturile coapte se scot pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt.
Crema pentru tort de ciocolata Nestle:
Ciocolata tocata, amestecata cu smantana pentru frisca, se topeste intr-un vas, la foc mic. Se amesteca incontinuu, pana ciocolata este topita, fara a da in clocot. Vasul se da la rece pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.
- gustati, si daca o sa considerati necesar adaugati si zahar in crema. Eu zic ca nu trebuie! 🙂
Crema racita se mixeaza putin, pentru omogenizare, apoi se adauga mascarponele si esenta de vanilie. Se mixeaza bine. Punem crema intr-un posh la care am atasat un dui cu varf rotund.
Asamblam tortul astfel: jumatate din crema o spritam pe unul din blaturi, acoperim cu cel de-al doilea blat, restul de crema si ultimul blat.
- blaturile sunt moi si au o consistenta usor umeda si din punctul meu de vedere nu necesita insiropare. Dar daca voua va plac blaturile foarte insiropate le puteti insiropa
Dam tortul la rece, pana pregatim glazura de ciocolata: ciocolata rupta bucatele se topeste pe baie de aburi sau la microunde. Se adauga apoi smantana pentru frisca, putin cate putin, pana ciocolata ajunge la consistenta dorita. Turnam glazura peste tort, lasand sa curga putin si peste margini.
Crema de ciocolata pentru ornat:
Ciocolata tocata, amestecata cu smantana pentru frisca, se topeste intr-un vas, la foc mic. Se amesteca incontinuu, pana ciocolata este topita, fara a da in clocot. Vasul se da la rece pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca. Crema racita se mixeaza pana devine pufoasa.
Crema se pune intr-un posh si se spriteaza pe tort. Peste fiecare mot de crema asezam cate-o bomboana de ciocolata.
Dam la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Va invit sa vedeti AICI toata colectia de torturi cu ciocolata.
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
L-am facut de 4 ori intr-o saptamana si tot nu ma satur de el:))
Foarte bun, nu am nimic de comentat
La câte grade se coace blatul? 180? Mulțumesc 😀
Da, 170-180 grade