Prajituri / Retete de prajituri

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

tiramisu

Reteta Tiramisu

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 cana cafea espresso
  • cca 100 ml lichior Amaretto (sau dupa gust)
  • piscoturi (cate va incap in tava folosita)
  • cacao pentru decor

Am incercat pana acum mai multe variante de Tiramisu, de cele mai multe ori retete adaptate astfel incat sa poate manca si copiii. Astazi avem insa o varianta dedicata exclusiv adultilor, cu cafea si lichior Amaretto 😉

Pentru prepararea cafelei am folosit espressorul Breville Prima Latte, pe care il poti cumpara si voi azi la un super pret de Black Friday

Mod de preparare Tiramisu:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Punem vasul la baine marie. Fierbem fara a da in clocot, pana crema se incalzeste bine si nu se mai simt cristalele de zahar. Dam deoparte si lasam la racit.

Smantana pentru frisca se mixeaza cu de zaharul vanilat, pana capata consistenta. Nu este necesar sa fie ferma, ci doar sa fie pufoasa si sa aiba putina consistenta. Se adauga mascarponele si se mixeaza pana crema devine ferma. Crema obtinuta se incorporeaza apoi in crema de oua bine racita, in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

Cafeaua racita o punem intr-o farfurie si amestecam cu Amaretto. Trecem piscoturile prin cafea. Atentie sa nu le inmuiati foarte tare!

Punem in tava cate un strat de piscoturi inmuiate in cafea si cate un strat de crema. Alternam pana terminam atat crema cat si piscoturile. Ultimul strat va fi de crema.

Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte. Inainte de servire se pudreaza cu cacao.

Pofta buna! 🙂

tiramisu cu frisca

RETETA IN IMAGINI

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]