Paste / Retete culinare / Salate

Salata de paste cu avocado

Salata de paste

Ce faci atunci cand esti in criza de timp sau nu prea ai chef de gatit? Eu una ma multumesc cu o reteta de salata, pentru ca se face usor, pentru ca ma pot juca cu ingredientele dupa bunul plac si mai ales sunt sigura ca ceva o sa iasa 😉

Si pentru ca suntem in vacanta si timpul petrecut pe afara s-a lungit si cel de stat in bucatarie s-a scurtat va propun o reteta de salata de paste cu avocado, gata in cel mult jumatate de ora.

Salata cu avocado si paste

Salata de paste

Ingrediente

  • paste fusilli
  • parmezan
  • unt
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
  • ierburi de Provence
  • avocado
  • busuioc verde

Cantitatile sunt optionale, in functie de preferinta fiecaruia si in functie de cate persoane sunt la masa

Mod de preparare Salata de paste cu avocado:

Pastele se pun la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand sunt fierte se pun la scurs intr-o strecuratoare.

  • Aici, e pur optiunea fiecaruia daca trece sau nu pastele sub un jet de apa rece. Zic unii ca daca te vad italienii ca faci asta te impusca :)))))

Intr-o tigaie mai inalta se topeste la foc mic o bucata buna de unt. Se adauga pastele si se calesc usor. Sareaza si pipereaza dupa gust, adauga si ceva ierburi de Provence si fulgi de ardei iute. La sfarsit se pune parmezanul ras si se omogenizeaza.

Rastoarna pastele intr-un castron si adauga avocado taiat feliute si busuiocul tocat.

Pofta buna! 😉

Salata cu avocado

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. N-am incercat combinatia asta, dar pare grozava 🙂

  2. Le-am facut, au iesit magnifice:)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paste cu sos de leurda

Paste cu sos de leurda

Mod de preparare Paste cu sos de leurda: Topim untul la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin, pana obtinem o compozitie subtire. Punem din nou pe foc si fierbem pana compozitia incepe sa […]

Ravioli cu ciuperci si branza

Ravioli cu ciuperci si branza

Mod de preparare Ravioli cu ciuperci si branza: Mai intai vom pregati umplutura de ciuperci: Ceapa tocata marunt se pune la calit in putin ulei. Cand s-a inmuiat punem ciupercile tocate foarte marunt si omogenizam. Amestecand din cand in cand tinem pe foc pana ciupercile se inmoaie se scade toata […]

„Tort” din cannelloni cu carne

„Tort” din cannelloni cu carne

Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne: Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. […]

Lasagna cu branza si leurda

Lasagna cu branza si leurda

Mod de preparare Lasagna cu branza si leurda: Intr-un castron amestecam branza de capra si telemeaua sfaramate cu furculita cu cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam leurda tocata, sare si piper dupa gust. La sfarsit adaugam smantana, atat cat sa obtinem o compozitie omogena. Untul il topim la […]