Aluat dospit / Aperitive / Retete culinare

Rulouri cu usturoi si parmezan

Rulouri cu usturoi si parmezan

Din seria „retete culinare negandite prea mult” :))) v-am adus azi aceste delicioase rulouri cu usturoi si parmezan. Aveam un rest de aluat ramas de la o tarta cu branza facuta pentru copiii si m-am gandit sa-l valorific intr-un aperitiv gustos. Este un aperitiv grozav de bun cat este cald, servit ca atare. Dar e bun si rece, putand inlocui cu succes painea de la micul dejun.

Rulouri cu usturoi si parmezan

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • ~500 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 7 g drojdie uscata
  • In plus:
  • 1 capatana usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • ~100 g parmezan

Mod de preparare Rulouri cu usturoi si parmezan:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si laptele caldut si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se poate prepara si la masina de paine.

Usturoiul se piseaza cu putina sare si se amesteca apoi cu uleiul de masline.

Aluatul dospit se intinde pe masa unsa cu putin ulei in foaie dreptunghiulara de aproximativ jumatate de centimetru. Se unge cu emulsia de usturoi si se presara cu parmezan. Stratul de parmezan se preseaza putin cu mana, apoi aluatul se ruleaza cat mai strans. Ruloul obtinut se taie in bucati potrivite ca marime folosindu-ne de un cutit bine ascutit sau de un fir de ata.

  • Eu personal folosesc firul de ata, e mai usor de taiat si ruloul isi pastreaza forma. Bagam ata pe sub rulou, apoi ca si cum am face un nod taiem rulourile

Asezam bucatile de rulou intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam putin la loc cald, sa creasca aluatul. Rulouri cu usturoi si parmezan

Se da apoi tava la cuptor la foc mediu, pana rulourile se rumenesc.

Pofta buna! 😉

Rulouri cu usturoi si parmezan

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Bune or fi caldute.. la micul dejun!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paine fara drojdie

Paine fara drojdie

Incercam sa gasim gasim solutii si sa trecem optimisti peste vremurile grele pe care le traim. Astazi va propun o varianta la painea de casa cu drojdie. Este o reteta de paine fara drojdie, in care aceasta este inlocuita cu bicarbonat sau cu praf de copt. Mod de preparare Paine […]

Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Aceasta este o reteta de paine pe care o fac foarte des, uneori sub forma de chifle, dar de cele mai multe ori imi place sa fac paine la tava. Este o paine de casa pufoasa si moale, care tine bine cateva zile, fara sa se faramiteze. Merge de minune […]

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un Multicooker Crock Pot Express poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]