Prajituri / Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni si frisca

Rulada cu capsuni si frisca

Rulada cu capsuni si blat de pandispan. Blatul de pandispan pentru rulada este pufos si se prepara foarte usor. Rulada se poate umple cu orice fel de gem va place.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • un varf de lingurita cu praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie Finesse
  • Pentru umplutura:
  • ~300 g capsuni
  • 3-4 linguri zahar (sau mai mult, dupa cat de dulci sunt capsunile si dupa gust)
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar (pudra)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 intaritor de frisca (daca este absolut necesar)

Rulada cu capsuni este perfecta pentru atunci cand vrei ceva bun si rapid, pentru ca ti s-au anuntat musafiri si nu ai nimic bun sa-i servesti la cafea…

Mod de preparare Rulada cu capsuni:

Umplutura pentru rulada cu capsuni:

Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca.

Blat pentru rulada cu capsuni:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, coaja de lamaie si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se racoreasca.

Scoatem hartia de copt de pe blatul racit si-l punem pe o alta bucata de hartie (sau pe folie alimentara). Peste blat punem umplutura de capsuni si rulam cat mai strans posibil.

Cum se face rulada cu gem de capsuni

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine ferma si pufoasa. Daca este necesar se adauga un intaritor de frisca.

Pofta buna! 😉

Rulada cu gem de capsuni

Rulada simpla cu capsuni

Va recomand sa incercati si Rulada cu crema mascarpone si capsuni (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]