Mancaruri cu cartofi / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Pui cu cartofi si sos Bechamel

* 1 piept de pui
* 4-5 cartofi medii
* 1 rosie
* sare si piper
* boia de ardei

* Pentru sosul Bechamel:

* 50 g unt
* 1 lingura faina
* 300 ml lapte
* 50 g cascaval
* 100 g smantana
* sare si piepr
* nucsoara

Untul il punem la topit,apoi adaugam faina si amestecam continuu,sa nu faca cocoloase. Turnam laptele rece, cate putin si amestecam pana incepe sa se ingroase. Adaugam cascavalul ras si smantana. Condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara.

Pieptul de pui il taiem fasii inguste, condimentam dupa gust cu sare, piper si boia de ardei. Cartofii curatati de coaja ii taiem felii pe lungime, la fel si rosia.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem ca prim strat fasiile de piept de pui, acoperim cu cartofii asezati sub forma de tigla 🙂

si cu feliile de rosii. Condimentam cu sare si piper.

Acoperim totul cu sosul Bechamel

si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Se serveste cald.

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Foarte bine arata reteta ta! Iti recomand si cu ardei copti. Am facut si e f bun!

  2. Simplu si deosebit de bun.Te felicit Miha

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]

Galuste de cartofi in sos de rosii

Galuste de cartofi in sos de rosii

Mod de preparare Galuste de cartofi in sos de rosii: Galuste: Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza. Se adauga untul, […]

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Mod de preparare Gnocchi din cartofi cu sos de branza: Gnocchi din cartofi: Cartofii se fierb in coaja in apa sarata. Se lasa sa se racoreasca, se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure. Se adauga faina si grisul, sare si piper dupa gust si se framanta un […]