Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu mere si nuca de cocos

O prajitura cu mere fooooarte buna si aromata.  Am terminat-o de mancat in cateva ceasuri. :))

prajitura-cu-mere-si-nuca-de-cocos

 

Ingrediente

  • 150 g zahar
  • 130 g unt
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 80 g nuca de cocos
  • 160 g faina
  • 1 praf de copt
  • 3 mere

Mod de preparare:

Laptele il punem la fiert si in momentul in care da in clocot punem nuca de cocos si omogenizam. Lasam la racit.

Untul moale, la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.

Punem si cocosul cu lapte, apoi faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit incorporam merele curatate de coaja si taiate cubulete.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt

si se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.

Se lasa la racit in tava, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Mersi Lena

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. Interesant reteta si foarte bune prezenţa tort.

    Salutări de la World produse de patiserie de fantezie

  2. trebuie sa fie buna.mie imi plac mult prajiturile cu mere.

  3. Arata foarte bine prajitura!
    Cand ma uitam la reteta nici nu am recunsoscut-o, abia la urma am vazut mentiunea ta 🙂
    Si chiar este foarte buna.
    Lena

  4. Ce pufoasa este, am sa fac si eu!! :))

  5. buna dimineata, raspandacul sef am venit sa raportez 🙂
    o poveste cu o sfoara ce sa da in tara , o poveste cu si depre cadouri culinare. povestea si intreaga polologie…pe blogul meu 🙂

  6. Mi se pare interesanta reteta. Cred ca o sa fac si eu.

  7. arata ff pufoasa ,cred ca si gustoasa

  8. arata ff pufoasa dar cred ca are un gust rafinat si parfumat datorita merelor

  9. Anonymous says:

    Este foarte buna am incercato,la toti le-a placut.mai ales copilasul meu de un an si 4 luni.frageda felicitari tine-o tot asa

  10. Ma bucur tare mult ca v-a placut.

    Multumesc! 🙂

  11. yami,yami!!arata fff bine!!! o zi buna!!

  12. Multumesc mult!
    Zi frumoasa si tie!

  13. arata super…merita incercata

  14. Da Alina e buna si pufoasa. Nu mai zic de aromata. 😉

    Pupici si te astept cu impresii dupa ce-o faci! :*

  15. Ana-Maria says:

    Buna, poti sa-mi spui, te rog, ce inseamna 80 gr nuca de cocos? Cate linguri sau pahare? Nu am cantar de masurat. Multumesc mult.

    • Buna Ana-Maria.
      Am vrut sa masaor acum, dar din pacate cantarul meu nu se mai deschide. Probabil ca are nevoie de alte baterii. O sa revin cu o masuratoare exacta daca vrei, dar cu aproximatie 1 lingura cu nuca de cocos cantareste 15 g.

      • Ana-Maria says:

        Multumesc pentru reteta; am facut-o in weekend si a fost foarte buna; reteta asta va fi pastrata si repetata cu siguranta:)
        o zi frumoasa!

  16. Buna! Imi suna foarte bine reteta asta, dar as avea 2 intrebari, si anume: 1. Cand ai spus nuca de cocos te ai referit la fruct sau la acei fulgi din comert? 2. Merele raman oarecum intregi? ( am vazut ca s taiate cubulete, practic nu se pot face o pasta decat cu ajutorul unui blander) . Multumesc frumos! O zi faina!

    • Buna Katy!
      1. este vorba despre fulgii de cocos din comert
      2. merele sunt taiate cubulete si asa raman in prajitura, nu le faci pasta.

      Zi fumoasa si tie!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]