Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu ciocolata si migdale

Prajitura cu ciocolata

De obicei, dupa Pasti frigiderul se goleste de mancare si se umple la loc cu ciocolata. :))) Oua si iepurasi de ciocolata de toate neamurile si marimile. Si chiar de ne place noua ciocolata nu prea-i putem da gata, dar o prajitura cu ciocolata merge la marele fix 😉

Prajitura cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar (pudra)
  • 5 oua
  • 2 linguri cacao neagra
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 50 g migdale tocate
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 150 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 1 lingura lichior de cafea (puteti inlocui cu orice alta aroma va place sau nu puneti deloc)
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100-150 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • capsuni pentru decor

capsini proaspete

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si migdale:

Blat:

Ciocolata rupta bucatele o topim la baine marie impreuna cu untul. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa si omogena. Punem apoi ouale pe rand, amestecand bine bine dupa fiecare si punem si un praf de sare. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Aromam dupa gust cu esenta de rom si incorporam migdalele tocate.

Turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 40 de minute, pana blatul trece testul cu scobitoarea si devine ferm la atingere. Scoatem blatul pe un gratar si lasam la racit.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu frisca lichida. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam sa se racoreasca apoi dam la congelator pentru vreo jumatate de ora, pana se raceste foarte bine si crema incepe sa se intareasca.

Mixam putin crema, apoi adaugam mascarpone si omogenizam mixand la viteza cea mai mare a mixerului.

Blatul bine racit se taie in doua. Se pune crema in strat uniform intre cele 2 blaturi. Se da la rece pentru vreo 2 ore, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Fiecare bucata de prajitura se glaseaza cu ciocolata topita in care am pus frisca lichida pana am ajuns la consistenta dorita si se orneaza cu capsuni proaspete.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu ciocolata

Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Que exquisitez madre mía

  2. arata fenomenal, miha! cand mai ai timp de toate bunatatile astea?

  3. liliana says:

    dementiala, prajitura ta!!!!!! 🙂

  4. Buna rau prajitura asta, vreau si eu o bucata ca sa incep ziua plina de energie! 🙂

  5. OMG!!!
    Arata minunat, coperta de revista as pune aceste fotografii, felicitari Miha!
    Pupici

  6. Ce minunata prajiturica!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]