Pizza / Retete culinare

Pizza cu ton

Pizza cu ton

Pentru ca gatesc zilnic (asta in cazul in care nu fac sarmale! Ca ale tin vreo 3 zile! :)))) ) prefer de cele mai multe ori sa apelez la retete simple si rapide. Iar in week-end… cu atat mai mult, uit de retete culinare complicate! Si de cele mai multe ori pizza este salvarea mea! 😀 De aceasta data pizza cu ton 😉

Pizza cu ton

 

Ingrediente

  • Blat de pizza:
  • ~500 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 250 ml apa (sau lapte)
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pentru topping:
  • 1 conserva ton in suc propriu
  • 1 ceapa
  • parmezan ras
  • Pentru sosul de rosii:
  • 1/2 conserva de rosii in suc propriu
  • sare si piper
  • 2-3 catei usturoi
  • busuioc si oregano

Mod de preparare Pizza cu ton:

Tonul din conserva se pune intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de zeama. Ceapa se taie rondele subtiri.

  • Ceapa o puteti inlocui cu ceapa rosie
  • Daca nu aveti mofturosi la masa puneti peste pizza si cateva boabe de porumb

Sos de rosii:

Rosiile se pun in blender cu restul ingredientelor si se mixeaza pana la omogenizare.

Aluat:

Aluatul se poate prepara si la masina de paine. Ingredientele se pun in cuva masinii de paine in ordinea enumerata, apoi se foloseste programul de framantare+dospire.

Pentru cine framanta manual: punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul cu mana in foaie subtire pe o bucata de hartie de copt presarata cu putin malai. Ungem cu sos de rosii, acoperim toata suprafata cu bucati de ton si rondele de ceapa.

Blat de pizza

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana blatul se rumeneste.

Cat este fierbinte se presara cu putin parmezan ras, apoi se portioneaza.

Pofta buna! ;)

Pizza cu peste

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Mi-ai facut o pofta de mor, arata tare tare bine, pupici :*

  2. Elle me plait beaucoup ta pizza, superbe!
    Bisous

  3. Preferata mea! Cui nu ii place pizza? Nu exista! Si poti sa faci rapdi o pizza cu orice ai in casa. E perfect. Dar, de cate ori se poate, aleg o pizza cu ton. E minunata!

  4. Este foarte buna, mi-a iesit chiar foarte bine

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pizza cu spanac

Pizza cu spanac

Astazi parasim zona prajiturilor de casa si va aduc o reteta de mancare. Am lipsit cam mult din aceasta zona si asta nu pentru ca noi astia de la Dulciuri fel de fel nu mancam si mancare :)))) ci pentru ca ai mei prefera mancaruri ce deja le-am publicat pe […]

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Pizza cu broccoli si branzeturi

Pizza cu broccoli si branzeturi

Mod de preparare Pizza cu broccoli si branzeturi: Topping: Intr-o cratita punem apa la fiert. Cand da in clocot punem putina sare si putina nucsoara. Broccoli il desfacem in buchetele potrivite ca marime, apoi il punem in apa clocotita si-l fierbem cateva minute, pana se inmoaie usor. Rasturnam intr-o strecuratoare […]

Pizza cu ciuperci

Pizza cu ciuperci

Mod de preparare Pizza cu ciuperci: Topping: Ciupercile curatate si spalate se pun la fiert in apa cu sare, piper si zeama de lamaie. Cand sunt fierte se pun intr-o strecuratoare si se lasa la racit. Blat de pizza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea […]