Aluat dospit / Retete culinare

Panini

* 150 ml apa calduta
* 100 ml lapte
* 10 g drojdie uscata
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 3 linguri ulei
* 500 g faina

Aluatul l-am facut la masina de paine, programul de framantare + dospire.

Se rastoarna aluatul pe masa usor infainata si se imparte in 12 bilute. Fiecare bila de aluat se modeleaza sub forma de painita, dupa care le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam la dospit inca o jumatate de ora, cel putin.

Fiecare painita se cresteaza din loc in loc, apoi se unge cu galbenus desfacut cu putin lapte.

Se dau la cuptor pana se rumenesc.

Sursa

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Buna Miha…
    Poate am sa-mi cumpar sambata o masina de facut paine. An vazut in LIDL un súper de aici ca au pus oferta cu 44 de euros. Daca ma lipesc de cineva( de ziua mea) poate mi-o cumpara… :-))
    as face si eu mai multe paini daca ñu ar trebui sa framant la ele…
    Te pup si sa stii ca arata foarte bine…

  2. Miha il am in masina aluatul. am sa-ti spun cum imi iese.
    Te pupic.

  3. Wawwwww super Miha…
    ti-am spus asnoapte ce dezamagita eram cu masina mea de paine dar astazi sunt prin nori de bucurie…
    Au iesit super super. Pufosi si foarte aspectuosi.
    chiar si fata mea ca nu papa niciodata paine acum mananca painica goala…
    Sunt foarte multumita si-ti multumesc de reteta…
    sa stii ca am pus in poze ca este de la tine reteta ok???
    acum iti trimit imediat pozele si ai sa vezi.
    Te pup dulce si acum sa vad cum il conving pe Raul sa-mi iau masina acasa ca el nu vrea aparate prin bucatarie…
    hai ca iti trimit pozele ca daca nu eu nu mai termin de povestit cu cat sunt de bucuroasa acum…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paine fara drojdie

Paine fara drojdie

Incercam sa gasim gasim solutii si sa trecem optimisti peste vremurile grele pe care le traim. Astazi va propun o varianta la painea de casa cu drojdie. Este o reteta de paine fara drojdie, in care aceasta este inlocuita cu bicarbonat sau cu praf de copt. Mod de preparare Paine […]

Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Aceasta este o reteta de paine pe care o fac foarte des, uneori sub forma de chifle, dar de cele mai multe ori imi place sa fac paine la tava. Este o paine de casa pufoasa si moale, care tine bine cateva zile, fara sa se faramiteze. Merge de minune […]

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un Multicooker Crock Pot Express poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]