Aluat dospit / Retete culinare

Paine fara framantare (fara gluten)

Celor care sufera de intoleranta la gluten le aduc o veste buna… de acum inainte vor putea manca si paine, paine fara gluten. Si asta va fi posibil datorita fainii fara gluten de la Dr Schar si a retetei pe care v-o prezint azi, o reteta simpla la care nu trebuie sa va murdariti mainile cu framantatul :))))

Ma alatur si cu aceasta reteta campaniei „Gatim sanatos si fara gluten cu Dr. Schar”, campanie gazduita de Ruxandra. Prima reteta a fost cea a tortului cu crema de branza si ciocolata, pe care va rog sa o votati, daca v-a placut, AICI.

Paine fara gluten

Ingrediente

  • 500 g faina fara gluten (Bread-Mix / Dr. Schar )
  • 500 ml apa calduta
  • 4 linguri ulei de masline
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten):

Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.  Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de moale si lipicios.

Castronul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi, aproximativ 12 ore.

  • Aluatul de paine se poate imbogati cu diverse seminte, verdeata sau masline

Paine fara gluten si fara framantare

A doua zi se scoate aluatul de la frigider si se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu faina. Se modeleaza aluatul la marimea vasului in care vom coace painea.

  • Este important ca acest vas sa aiba capac

Paine fara framantare si fara gluten

Vasul cu tot cu capac se pun pentru cateva minute in cuptor sa se incalzeasca. Se pune aluatul in vas, cu tot cu hartia de copt, se acopera cu capac si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 30 de minute, dupa care se scoate capacul si se lasa pana painea se rumeneste.

Painea se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Pofta buna! 😉

Paine fara framantare

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Sanda Ianosi says:

    Retete super tari!Multumesc!

  2. victorai evi says:

    am facut-o si eu – a iesit bine, insa nu am mai putut sa scot hartia de pe paine; a trebuit sa dau la o parte coaja de sub paine si de pe margini, ca sa pot indeparta hartia.
    Am uns hartia in interior cu ulei, si totusi unde am gresit?

    multumesc

  3. Oana Daiana says:

    Se pune la copt direct din frigider

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paine fara drojdie

Paine fara drojdie

Incercam sa gasim gasim solutii si sa trecem optimisti peste vremurile grele pe care le traim. Astazi va propun o varianta la painea de casa cu drojdie. Este o reteta de paine fara drojdie, in care aceasta este inlocuita cu bicarbonat sau cu praf de copt. Mod de preparare Paine […]

Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Aceasta este o reteta de paine pe care o fac foarte des, uneori sub forma de chifle, dar de cele mai multe ori imi place sa fac paine la tava. Este o paine de casa pufoasa si moale, care tine bine cateva zile, fara sa se faramiteze. Merge de minune […]

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un Multicooker Crock Pot Express poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]