Celor care sufera de intoleranta la gluten le aduc o veste buna… de acum inainte vor putea manca si paine, paine fara gluten. Si asta va fi posibil datorita fainii fara gluten de la Dr Schar si a retetei pe care v-o prezint azi, o reteta simpla la care nu trebuie sa va murdariti mainile cu framantatul :))))
Ma alatur si cu aceasta reteta campaniei „Gatim sanatos si fara gluten cu Dr. Schar”, campanie gazduita de Ruxandra. Prima reteta a fost cea a tortului cu crema de branza si ciocolata, pe care va rog sa o votati, daca v-a placut, AICI.
Ingrediente
- 500 g faina fara gluten (Bread-Mix / Dr. Schar )
- 500 ml apa calduta
- 4 linguri ulei de masline
- 7 g drojdie uscata
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita zahar
Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten):
Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata. Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de moale si lipicios.
Castronul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi, aproximativ 12 ore.
- Aluatul de paine se poate imbogati cu diverse seminte, verdeata sau masline
A doua zi se scoate aluatul de la frigider si se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu faina. Se modeleaza aluatul la marimea vasului in care vom coace painea.
- Este important ca acest vas sa aiba capac
Vasul cu tot cu capac se pun pentru cateva minute in cuptor sa se incalzeasca. Se pune aluatul in vas, cu tot cu hartia de copt, se acopera cu capac si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 30 de minute, dupa care se scoate capacul si se lasa pana painea se rumeneste.
Painea se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Pofta buna! 😉
Ce paine faina!
multumesc Timi! >:D<
Retete super tari!Multumesc!
am facut-o si eu – a iesit bine, insa nu am mai putut sa scot hartia de pe paine; a trebuit sa dau la o parte coaja de sub paine si de pe margini, ca sa pot indeparta hartia.
Am uns hartia in interior cu ulei, si totusi unde am gresit?
multumesc
Hartia nu trebuie unsa cu ulei, doar o presari cu faina
Se pune la copt direct din frigider