Aluat dospit / Retete culinare

Paine de stil vechi

Avem nevoie de:

* 300 ml apa
* 1 lingurita sare
* 450 g faina alba
* 50 g faina secara
* 1 lingurita drojdie uscata

Punem ingredientele in cuva masinii de paine in urmatoarea ordine: apa si sare.

Apoi adaugam cele doua tipuri de faina şi drojdia uscata.

Selectam programul potrivit tipului de paine, greutatea painii ai culoarea dorita a cojii.

Această paine este usor inchisa la culoare datorita unei tuse de secara care ii da caracter aparte si o ajuta sa tina mai mult.

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. miha, in primul rand felicitari pentru tot ce faci in bucatarie!! te admir 🙂 in al doilea rand am scris si pe bucatars un comment despre CODEX ALIMENTARIUS, dar vad ca nu il baga nimeni in seama. Poate nu am gasit momentul bun, fiind si concursul…dar nu l-am pus pentru a-mi creste punctele (sunt tare in urma si chiar nu am mult timp sa postez retete mai multe), ci pentru ca am primit si eu acest link si am crezut ca este un loc bun sa il dau mai departe. Am zis sa iti scriu pe blog si nu iar pe bucataras, sa nu se inteleaga altceva. Stiu ca si tu cumperi de la Plafar si m-am gandit ca ai semna impotriva adoptarii acestei legi. Te imbratisez! Adina

  2. buna piinica…dar stii ca tre’sa stau departe de ea,desi ce pofta mi-ai facut!

  3. Adinuta, am semnat petitia! 🙂

    O seara buna!

  4. Alison, de ce sa stai departe? Esti la regim?

  5. Miha, ma bucur! As fi vrut sa fie mai multi interesati, dar … asta este. Ce ma supara este ca aceste lucruri se fac pe un fond de dezinformare al populatiei. Un prieten mi-a spus ca a vazut la stiri ca s-a mentionat de CODEX ALIMENTARIUS, dar ca succint de tot. Nu mi se pare ok ca intr-o lume pe care o vrem „democrata” sa ni se impuna tot felul de restrictii fara sa fim informati sau sa ni se ceara parerea. Si totul pentru ca marile corporatii sa controleze mai bine piata si sa faca mai multi bani, in nici un caz nu pentru sanatatea populatiei. Imi pare rau ca las un comment atat de lung, dar m-a cam ingrijorat ideea implementarii acestei legi si sper sa poata fi oprit acest lucru. Dar, cum am mai spus, un dezavantaj major e ca multi nici nu stiu despre ce „se coace”. Chiar si eu am aflat de curand …

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paine fara drojdie

Paine fara drojdie

Incercam sa gasim gasim solutii si sa trecem optimisti peste vremurile grele pe care le traim. Astazi va propun o varianta la painea de casa cu drojdie. Este o reteta de paine fara drojdie, in care aceasta este inlocuita cu bicarbonat sau cu praf de copt. Mod de preparare Paine […]

Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Aceasta este o reteta de paine pe care o fac foarte des, uneori sub forma de chifle, dar de cele mai multe ori imi place sa fac paine la tava. Este o paine de casa pufoasa si moale, care tine bine cateva zile, fara sa se faramiteze. Merge de minune […]

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un Multicooker Crock Pot Express poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]