Ingrediente
- 2 bucati rasol de vitel
- 2 cepe
- 2 catei usturoi
- 1 morcov
- 1 bucata de telina
- ½ ardei kapia
- 2-3 linguri faina
- 1 pahar de vin alb
- 400 g rosii in suc propriu
- sare si piper
- cimbru
- 3-4 catei usturoi
- putina coaja de lamaie rasa
- patrunjel verde tocat
Sa gatesti acasa o mancare complexa si sofisticata, Osso Buco de exemplu, nu este deloc greu atunci cand ai un Crock-Pot in bucatarie. In prima faza timpul de gatire se poate sa ti se para descurajant, dar dupa ce vei folosi aparatul pentru un fel sau doua de mancare, iti garantez ca va fi piesa de rezistenta din bucataria ta 😉
Pentru reteta de azi am folosit in afara de aparatul si o tigaie in care am rumenit una dintre bucatile de rasol, cealalta am pus-o in vas cruda in ideea de a face diferenta la sfarsit. Dupa cum s-a infulecat tot din farfurie, cred ca n-a fost niciuna :)))
La reteta de baza pentru Osso Buco rasolul de vita se tavaleste prin faina, apoi se rumeneste in tigaie. In uleiul ramas se calesc legumele pana se inmoaie. Am sarit peste acest pas si am pus totul in vas, nu stiu de-o fi blasfemie, dar garantez ca rezultatul final este fabulos!
Cu aceasta reteta particip la campania ” Gateste sanatos cu slow-cooker Crock-Pot” . Eu am primit provocarea de la Diva in bucatarie si o dau mai departe Mihaelei de la LaPrajiturEla 😉
Mod de preparare Osso Buco la slow-cooker Crock-Pot:
Am curatat legumele si le-am tocat cubulete. Am sters cu servetele de hartie feliile de rasol, apoi una dintre ele am tavalit-o prin faina.
Am pregatit vasul aparatului
Am incins putin ulei intr-o tigaie si am prajit la foc iute felia de rasol infainata.
-
In cazul in care preferati sa caliti putin legumele, le puneti in tigaie in uleiul ramas si le caliti usor, pana se inmoaie. Puteti sari peste acest pas si puneti toate legumele crude in vasul .
Puneti deasupra feliile de rasol, rosiile din conserva, putin cimbru uscat, sare si piper. Turnati vinul deasupra si apa daca este necesar, cat sa fie acoperite feliile de carne.
Am pus capacul si am setat aparatul, temperatura LOW, timp de gatire 6 ore.
-
Timpul de gatire poate fi setat si la 4 ore, temperatura HIGH, in cazul in care vrei mancarea mai repede
-
Carnea trebuie sa fie moale si sa se desprinda cu usurinta de pe osul din mijloc
Intre timp iti poti vedea linistit de alte treburi, mancarea este in siguranta, nici nu se arde, nici nu se prinde de vas… La final aparatul se opreste automat si trece pe programul de pastrare la cald.
La sfarsit am preparat sosul de usturoi (gremolata): usturoi tocat marunt, patrunjel si putina coaja de lamaie rasa si am turnat in vas peste Osso Buco.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI