Dulciuri / Inghetata

Inghetata de vanilie cu ciocolata

Inghetata cu ciocolata

Vremea de afara nu prea ne imbie catre categoria retetelor de vara, dar noi o sa insistam cu o inghetata 😀 Chiar de n-o veni mai repede macar ii facem in ciuda :))) Pe de alta parte, eu tot insist cu inghetata de casa, poate-poate reusesc sa conving pe cine trebuie ca se merita investitia intr-o masina de inghetata :))

Reteta de inghetata cu vanilie o putem considera o reteta de baza, o reteta de la care putem porni, apoi sa-i adaugam arome in functie de preferinta: ciocolata, cacao, nuci, stafide… combinatiile sunt nenumarate. Imaginatie si pofta sa avem! 😉

Inghetata cu ciocolata

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar (daca preferi mai dulce poti pune 200 g)
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml lapte
  • 75 g ciocolata amaruie
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Inghetata de vanilie cu ciocolata:

Galbenusurile si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si 200 ml smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta foarte bine si incepe sa se ingroase. Se da deoparte si se lasa la racit.

Restul de smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana incepe sa capete consistenta pufoasa (nu e necesar sa fie ferma), apoi se incorporeaza in compozitia de oua racita. Se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie.

Inghetata de vanilie

Dam vasul la congelator pentru cateva ore, pana se congeleaza. Intre timp vom amesteca de cateva ori compozitia pentru inghetata pentru a sparge acele de gheata ce se formeaza. De preferat ar fi sa folosim mixerul vertical, este mai eficient. La ultima tura de amestecare incorporam ciocolata tocata cu cutitul, apoi lasam la congelator pana la congelarea completa.

Compozitie pentru inghetata de casa cu vanilie si ciocolata

Compozitie pentru inghetata de casa cu vanilie si ciocolata

Pofta buna! 😉

Inghetata de vanilie cu ciocolata

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Yummy, pastreaza o portie si pentru mine! Pup

  2. Madalina isache says:

    Yamyyyyy
    Vreau si eu

  3. Eu ador inghetata si o mananc oricand, si vara si iarna, asa ca o sa incerc si eu aceasta reteta.

Dă-i un răspuns lui Paula Gafitescu Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]