Mancaruri cu carne de vita / Retete culinare

Escalop cu sos de rosii

* 500 g pulpa de vitel
* 2 linguri faina
* sare si piper
* boia de ardei

* Pentru sos:

* 300 ml suc de rosii
* 5 catei usturoi
* 200 ml supa de vita
* 50 ml vin alb
* 50 g unt
* sare si piper
* patrunjel verde
* busuioc
* oregano

Carnea se taie felii, apoi se bate cu ciocanul ca pentru snitele.

Faina o amestecam cu sare, piper si boia de ardei. Prin acest amestec tavalim bucatile de carne, pe care le prajim pe ambele parti in cateva linguri de ulei de masline.

Se scoate carnea si se pastreaza calda pe o farfurie.

Topim untul intr-o tigaie, apoi adaugam usturoiul taiat in 4 si-l prajim usor. Se adauga supa de carne, vinul si sucul de rosii. Sucul de rosii se poate inlocui cu rosii proaspete, decojite si taiate marunt. Condimentam dupa gust cu sare, piper, busuioc si oregano. Adaugam bucatile de carne si fierbem pana incepe sa se ingroase sosul.

Daca bucatile de carne sunt inca tari se mai adauga putina supa sau apa si se inabusa pana se inmoaie.

Se serveste cald, presarat cu patrunjel si garnitura de cartofi piure.

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Cam la fel fac si eu dar fara vin, si cu ciuperci….Delicios arata!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chiftelute umplute cu cascaval la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Chiftelute umplute cu cascaval la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Aparatul Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune a devenit cel mai folosit in bucataria mea. Mai am eu ceva gadgeturi de care nu m-as putea lipsi, dar acesta este de departe preferatul meu 🙂 In luna octombrie sarbatorim la nivel international luna Crocktober, avem o luna intreaga dedicata mancatului sanatos […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Osso Buco la slow-cooker Crock Pot

Osso Buco la slow-cooker Crock Pot

Sa gatesti acasa o mancare complexa si sofisticata, Osso Buco de exemplu, nu este deloc greu atunci cand ai un slow-cooker Crock-Pot in bucatarie. In prima faza timpul de gatire se poate sa ti se para descurajant, dar dupa ce vei folosi aparatul Crock-Pot pentru un fel sau doua de […]

Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Astazi va aduc o reteta de Boeuf Bourguignon, o reteta de mancare care as fi putut sa o fac si cu ciocolata 😀 , ca doar exista si asa ceva, dar am preferat varianta simpla, cu carne fiarta-n vin si gatita sub presiune la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub […]