Aperitive / Retete culinare

Drob de pui in bacon

Drob de pui invelit in bacon

Reteta Drob de pui in bacon

 

Ingrediente

  • * 1 piept de pui
  • * 4 catei usturoi
  • * 1 morcov
  • * 1 ou
  • * sare si piper
  • * patrunjel verde
  • * 100 g bacon feliat

Reteta de Drob de pui in bacon este varianta mea la drobul traditional, o varianta care a placut mult si copiilor.

Mod de preparare Drob de pui in bacon:

Pieptul de pui se toaca marunt, apoi se amesteca impreuna cu morcovul tocat marunt, usturoiul pisat, oul, patrunjelul verde tocat, sare si piper dupa gust. Sarea se pune mai putina decat de obicei, pentru ca baconul e destul de sarat.

Din feliile de bacon se face o impletitura patrata. Se pune compozitia de carne pe mijloc, modeland-o si dandu-i o forma usor alungita. Se inveleste cu „paturica” de bacon, apoi se transfera intr-un vas termorezistent sau intr-o forma de chec/cozonac.

Se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.

Se serveste cald, cu garnitura preferata.

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

23 Comentarii

  1. arata bestial, nu mai zic gustul…cred ca e nebunie

  2. interesanta ideea ta….imi place….pupici si o zi buna

  3. Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.

    Saygılar.

  4. Miha draga,

    te urmaresc de mult in tacere si reusesti sa ma uimesti de fiecare data cu cite ceva nou. Dar de data asta am zis ca rup tacerea pentru ca ideea ta este chiar deosebita, nici nu vreau sa ma gandesc la gust. Felicitari!

    Ioana

  5. Ce bine arata, trebuie incercat si de mine, cred o alternativa tare gustoasa a droblui obisnuit!

  6. Multumesc Gabriel.
    Intr-adevar a fost foarte bun. Pe langa un plus de gust, baconul a facut ca pieptul de pui sa nu fie uscat, ca atunci cand e gatit fara grasime.

  7. Alialexa, e ideea Nataliei, eu doar am pus-o in practica. 😉
    Pupici!

  8. Fuat Gencal, multumesc! 🙂

  9. Ioana, multumesc tare mult de aprecieri. Ma bucur ca iti place ceea ce gatesc. Sper sa te mai surprind placut si alta data.
    Imbratisari cu drag!

  10. Livia, merita incercat. Pe langa faptul ca arata foarte bine, este si foarte gustos.

  11. Minunat arata eu cand vad cum le impletesti mor de pofta, de Rev fac clar ceva impletitura in bacon de-a ta 🙂 abia astept sa o mananc postul asta mi-a aratat clar ca nu-s facuta sa fiu vegetariana :)))))))))) daca mai aveam dubii

  12. Vai,ce bine arata,Miha! dar tu cand te odihnesti,femeie,daca faci atatea bunatati! o sa fac si eu reteta asta si multe altele,ca prea apetisant arata! te pup!!!

  13. Excelente toate retetele, am notat prajitura Tosca pe care o fac de Anul Nou pt baiatul meu, dar as vrea sa stiu daca la acest drob „impaturit” in bacon ai fiert pieptul de pui si morcovul in prealabil sau le-ai tocat crude? Multumesc si tb sa stii ca retetele sunt explicate frumos. Sarbatori delicioase!

  14. Doina, atat carnea cat si morcovul sunt tocate crude. Se face o compozitie ca pentru chiftelute.

    Multumesc frumos de aprecieri, ma bucur tare mult ca-ti place ce ai gasit aici pe blog. Te mai astept si iti doresc un Craciun fericit, alaturi de cei dragi tie.

  15. Pupici Claudia si scuze ca am omis sa o fac mai devreme. :*

  16. Anonymous says:

    Miha, am incercat toate retetele tale, in special cel de cozonac, chec, drob si mi-au iesit foarte foarte bune. Totul este explicat atat de clar ajutata fiind si de imagini …ce sa-mi doresc mai mult. Multumesc din inima pentru aceste retete, eu sunt plecata din Romania de ceva timp si datorita retetelor tale am adus aici in acest „colt de lume” acest minunat „acel ceva” din bucataria noastra romaneasca, din traditia noastra si gatind imi aduc lumea mea, mai aproape …Multumesc Miha, inca o data pentru TOT …

  17. Nici nu stii cat de mult ma bucura aprecierile tale si mai ales faptul ca pot fi de ajutor, sa aduc „ceva” din bucataria noastra acolo departe.

    Multumesc frumos si iti doresc un Paste fericit alaturi de cei dragi tie.

  18. ce bine arata!!!Iti doresc un Paste fericit!!!

  19. Anonymous says:

    Am o intrebare te rog daca poti sa mi raspunzi!Carnea o toc de mana sau la masina?Multumesc !

  20. Carnea se toaca la masina sau la robot, nu manual.

  21. Anonymous says:

    am in meniu de Paste acest drob de pui,arata nemaipomenit si cred ca e foarte bun pentru copii.crema si nucile caramelizate pt tiramisu cu nuci caramelizate sunt la racit,acum ma apuc de drob …si sa nu uit de vol-au-vent-urile cu crema de branza.am emotii …sper sa-mi iasa totul bine!multumim pentru retetele extraordinare!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]