Aperitive / Mancaruri cu legume

Dovleac copt cu ierburi si parmezan

Dovleac copt cu ierburi si parmezan

Am observat ca de obicei dovleacul este asociat cu retete de desert. Nu ma indoiesc de faptul ca este bun combinat cu zahar si scortisoara, mai ales daca e in vreo placinta delicioasa 😉

Ceea ce va propun eu azi este o reteta de aperitiv pe baza de dovleac, o reteta simpla pornind de la modul de preparare si pana la ingrediente. Asadar, dovleac copt cu ierburi si parmezan, un fel de mancare ce ne va umple sufletul in plina iarna 🙂

Dovleac copt cu ierburi si parmezan

Ingrediente

  • dovleac
  • sare si piper
  • busuioc si rozmarin
  • ulei
  • parmezan

Cantitatile sunt in functie de preferinta fiecaruia

Mod de preparare Dovleac copt cu ierburi si parmezan:

Dovleacul se taie in doua si se curata de seminte.

Dovleac placintar

Se unge foarte bine cu ulei. Se sareaza, se pipereaza dupa gust si se presara cu rozmarinul verde tocat si busuiocul uscat. La sfarsit se presara un strat generos de parmezan.

Dovleac copt

Punem dovleacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru vreo jumatate de ora, pana dovleacul se inmoaie. Se face proba cu o furculita.

Se taie felii si se serveste cald sau rece, dupa cum va e preferinta. Mie mi-a placut mai mult rece 😉

Asa-i ca e simplu? Pofta buna! 😉

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]