Prajituri / Retete de prajituri

Chocolate Banana Cake

Prajitura cu banane si ciocolata

Reteta Chocolate Banana Cake Prajitura cu banane si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 112 g ciocolata rupta bucatele (o tableta + 2 patratele)
  • 60 g unt
  • 1 si 1/2 cana faina
  • 100 g zahar
  • 2 lingurite ness
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • 250 ml iaurt
  • 1 banana de marime medie, pasata
  • 2 oua
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100 ml frisca lichida
  • 112 g ciocolata rupta bucatele

Mod de preparare Chocolate Banana Cake:

Topim untul si ciocolata.

Intr-un alt vas se amesteca faina, zaharul, nessul, praful de copt si sarea. Se adauga iaurtul, banana pasata, ouale si se mixeaza putin. Se adauga amestecul de ciocolata cu unt si se omogenizeaza.

Se toarna aluatul intr-o tava (20/30cm) tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 40 de minute. Se verifica daca e gata cu o scobitoare.

Pentru glazura se infierbanta frisca pana aproape de punctul de fierbere. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata si se amesteca pana la omogenizare. Se raceste pana la temperatura camerei si toarna pe prajitura.

Se da la rece pentru o ora.

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. N-am reteta asta pe blog? Eeee, tre sa repar situatia. 😀
    Foarte frumos arata a ta, si ai ornat-o tematic.

  2. Nuuuuu…nu este pe blog. 🙁 Chiar te rog sa remediezi situatia asta.

    Multumesc! Te pup!

  3. Miha,eu sunt profana in ale prajituritului.Fa-ma si pe mine sa inteleg:ciocolata ,pentru prajitura asta dementiala,iti trebuie de doua ori 112g?Adica 112 gr. pentru blat si alte 112 gr. pentru glazura?Ca eu asa am priceput…(icon cu ala de se inroseste la fata):-)

  4. Ana-Maria…ai inteles bine.In total ai nevoie de 224g de ciocolata. 🙂 Dar chiar mai mult daca pui,e la fel de bine.

  5. Mama, ce-mi facusi… glazura aia e mincabila rau, arunca si la mine o feliuta, pina nu ramin insarcinata de pofta…

  6. Cuscra,esti de coma. :)))

  7. Chiar acum purced la treaba

  8. macar asa te mai vad si eu muncind….:)))

  9. miha faci niste lucruri exceptionale meriti toata admiratia

  10. chiar ca, noroc cu tine :))

  11. miha,ce ciocolatoasa prajitura!dar ce nu faci tu bun?te pup!la mine pe blog sunt premii ,e cu autoservire,te invit!:))

  12. miha super apetisanta prajiturea asta a ta…m-ai castigat cu ea pe vecie ca sunt fan banana…cu siguranta o voi adapta la vreun tort de-al meu…pupacesc o fata harnicuta…

  13. Alison,daca e cu autoservire o sa vin sa iau multe. Cat mai multe! :)))

  14. Dora,la ce minunatii de torturi faci…sunt sigura ca ii vei gasi un loc tare bun la blatul asta. 🙂 Te pup!

  15. Miha,multam’ fain de precizare!Te rog,da-mi voie sa pun un link la mine,la prajitura asta dementiala….cu care mi-ai rascolit absolut toate papilele gustative latente si active!(icon cu ala care baleste pe tastatura):-)))
    PS.Pana imi dai voie,am sa pun linkul,numa’ sa imi spui daca te deranjeaza si il sterg,ok?:-))

  16. Ana-Maria,nu ma deranjeaza absolut deloc! Te pup!

  17. Foarte bine arata prajitura ta imi place mult

  18. Multumesc Alexandra!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]