Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Cheesecake Raffaello

Prajitura cu branza si Raffaello

Desi Robert adora placinta cu branza de vaci de data asta a fost de acord sa fac prajitura cu branza. Nici n-ar fi avut cum sa nu fie de acord, fie vorba intre noi, :))) pentru ca era destul de tarziu cand am hotarat sa fac prajitura si timp pentru framantat aluat nu as fi avut. Noroc si ferice de mine ca am un copil bun si intelegator! 😉 :)))

Prajitura cu Raffaello

Prajitura cu branza si Raffaello

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 300 g biscuiti
  • * 100 g unt topit
  • * Pentru umplutura:
  • * 750 g branza de vaci
  • * 4 oua
  • * 150 ml frisca lichida
  • * 200 g zahar
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru glazura:
  • * 100 g ciocolata alba
  • * 100 ml frisca lichida
  • * ~50 g nuca de cocos
  • * 2-3 linguri pline lapte praf

 

Mod de preparare Cheesecake Raffaello:

Blat:

Biscuitii se macina la robot. Se adauga untul topit si se mixeaza pana compozitia devine ca niste firimituri. Se rastoarna intr-o tava cu margine detasabila si se preseaza foarte bine stratul de biscuiti cu lingura sau cu fundul unui pahar. Se da tava la rece pana este gata umplutura.

Umplutura:

Branza de vaci se mixeaza cu zaharul, esenta de vanilie si frisca lichida pana devine ca o crema. Se adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Crema obtinuta se toarna peste blatul de biscuiti si se da tava la cuptor la foc mediu, pana prajitura se rumeneste deasupra, prinde o crusta aurie. Se inchide focul, se deschide usa cuptorului si se lasa tava in cuptor pana la racirea completa.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca lichida. Se aduce la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se pune vasul la frigider pentru minim 1 ora, dupa care se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa. Adaugam nuca de cocos si laptele praf si amestecam usor.

Turnam glazura deasupra prajiturii si dam din nou la rece pana se intareste glazura. Se orneaza cu frisca si se portioneaza dupa preferinta.

cheesecake-raffaello-3

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Superb tortuletul…

  2. Oh, madre mía, que pasada.

    Saludos

  3. E’ stupenda questa tua torta, bravissima ciao

  4. Nu gasesc cuvinte, ce minunat

  5. j’ai découvert avec beaucoup de plaisir ton joli blog! J’adore ce gâteau!!il doit étre délicieux!!

  6. Superb! Ma tenteaza.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]