Reteta Chec pufos cu rahat
Ingrediente
- 6 oua
- 180 g zahar
- 200 g faina
- 125 ml ulei
- 1 pliculet coaja de portocale Finesse
- putina esenta de vanilie
- 1/2 lingurita praf de copt
- 200 g rahat + 1 lingura faina
Azi avem in meniu un chec pufos cu rahat, un desert rapid si simplu de preparat. Este genul acela de reteta care te scoate din impas cand ti se anunta musafiri sau ai chef de ceva bun, dar nu prea multe ingrediente la indemana 😉
Mod de preparare Chec pufos cu rahat:
Taiem rahatul in bucatele si il amestecam cu faina, astfel incat fiecare bucatica de rahat sa fie bine imbracata in faina.
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Bezeaua trebuie sa faca „tepi” cand scoatem palete mixerului.
Separat frecam galbenusurile cu ulei si putina esenta de vanilie. Emulsia obtinuta o turnam peste spuma de albusuri si amestecam usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Cernem faina impreuna cu praful de copt si o adaugam in compozitie, punem si coaja de portocale si amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
- compozitia trebuie sa fie spumoasa si sa sustina bine bucatelele de rahat, sa nu se duca la fund
Incorporam bucatelele de rahat, amestecand usor cu spatula, de jos in sus.
Folosim o tava mare de chec, pe care o tapetam cu hartie de copt. Turnam compozitia pentru chec pufos si dam la cuptor la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie), pentru cca 30 de minute, pana checul se rumeneste deasupra si trece testul cu scobitoarea.
Scoatem checul pe un gratar si-l lasam la racit, dupa care se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Mai multe retete de CHEC gasiti AICI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI