Dragilor, iata ca azi provocarea ce am lansat-o cu ceva vreme in urma s-a intors la mine. Chiar de nu s-ar fi intors tot as fi facut eu ceva bun cu indulcitorul Green Sugar pentru ca fetele m-au convins… Numai sa vedeti ce bunatati au pregatit!
Gabi:
Iuliana:
Adina:
Timea:
Eu ma alatur lor cu aceasta reteta de tort cu crema mascarpone si jeleu de zmeura
Ingrediente
- Blat:
- 3 oua
- 3 linguri indulcitor Green Sugar
- 1 lingura ulei
- 3 linguri faina
- un varf de lingurita praf de copt
- coaja rasa de lamaie
- Pentru crema:
- 250 g mascarpone
- 200 ml smantana pentru frisca
- 4 linguri indulcitor Green Sugar
- 1 intaritor de frisca (daca este absolut necesar)
- Pentru jeleul de zmeura:
- 250-300 g zmeura (congelata)
- 100 g indulcitor Green Sugar
- 10 g gelatina
- Pentru bordura de ciocolata:
- 75 g ciocolata amaruie
- 1-2 linguri lapte
Mod de preparare Tort cu crema mascarpone si jeleu de zmeura:
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam indulcitorul Green Sugar si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri trebuie sa se tina bine de paletele mixerului.
Separat frecam galbenusurile cu uleiul si coaja de lamaie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.
Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.
Compozitia o turnam intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (150-160 grade la cuptor electric, cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.
Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit, apoi se taie pe orizontala in 2 felii.
Jeleul de zmeura:
Gelatina se pune la hidratat in apa rece.
Zmeura se pune intr-un vas si se presara cu indulcitorul Green Sugar. Se lasa la temperatura camerei pana se dezgheata, apoi se pune la foc mic si se fierbe 5 minute de cand incepe sa clocoteasca. Se lasa sa se racoreasca putin, se adauga gelatina si se omogenizeaza. Se trece printr-o sita, pentru a elimina semintele. Daca nu va deranjeaza acest aspect puteti omite aceasta etapa. Se lasa la racit.
Crema de mascarpone:
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga indulcitorul si se mixeaza pana devine ferma.
Separat mixam mascarponele cu restul de indulcitor, apoi amestecam cele doua compozitii. Initial am vrut sa pun esenta de vanilie, pentru aroma. M-am razgandit si am pus 5 linguri din compozitia pentru jeleu (racita, dar nu inchegata) Crema a capatat o aroma subtila de zmeura si o culoare frumoasa 😉
Am pus crema intre cele 2 blaturi ce le-am insiropat cu putin lapte indulcit si aromat cu esenta de vanilie.
Bordura de ciocolata:
Se masoara o fasie de hartie de copt, lunga si lata cat sa acopere marginea tortului. Se intinde ciocolata pe toata suprafata hartiei. Cu grija se infasoara hartia de copt in jurul tortului. Se toarna deasupra si compozitia pentru jeleu, racita si usor inchegata. Se da tortul la rece, pana se intareste bordura de ciocolata. Se inlatura cu grija hartia de copt si se orneaza tortul cu zmeura.
Pofta buna! 😉
La sfarsit, haideti sa facem si un mic concurs. O cana frumoasa de cafea si 50 de stick-uri cu indulcitor Green Sugar vor ajunge la unul dintre voi.
Ce trebuie sa faceti?
- sa dati share acestei postari pe pagina voastra de facebook.
- sa lasati un comentariu la aceasta postare cu numele vostru si linkul la share
- desemnarea castigatorului se va face prin random.org si il voi anunta cel tarziu in data de 11.05.2015, aici si pe pagina de facebook
- premiul va fi expediat doar la o adresa de pe teritoriul Romaniei.
Succes!
UPDATE 11.05.2015
Castigatorul premiului de la Green Sugar este…
Felicitari Simona si multumesc tuturor de participare.
RETETA IN IMAGINI
Invalid Displayed Gallery
Eu vreau sa castig tortul! :))))
Tot? :)))
nu merge sa dau share…nu stiu de ce 🙁
la mine a mers… 🙁
daca copiez linkul si il distribui normal?are ceva?
e ok >:D<
https://www.facebook.com/simona.alexandra.731/posts/911101362282858
Simona Alexandra
Mirela Luca
https://www.facebook.com/mirela.luca.125/posts/842385589182949?
Georgescu Simona
https://www.facebook.com/simona.georgescu.92/posts/10200639575147313?pnref=story
Panazan Bianca Raluca https://www.facebook.com/bya.ralu/posts/957227720984448?pnref=story
Astept premiul si tortul :))) e perfect! :X
Tare bine arata!
multumesc Timi >:D<
Eu ma inscriu si la concurs dar si la o felie de tort.
https://www.facebook.com/claudia.baban.3/posts/10204202597811222?pnref=story
Ciobanu Roxana
https://www.facebook.com/rocsy.ciobanu/posts/814061975338192?pnref=story
Anca Boghean
https://www.facebook.com/283051962699/photos/a.10150675321137700.416099.283051962699/10153330933337700/?type=1&theater
Nu cred ca am pus link-ul care trebuie!
e ok Anca, am vazut share-ul tau 😉
https://www.facebook.com/anca.boghean.7/posts/746603602125959?pnref=story
Multumesc Miha! PUPICI!
Arata foarte bine si prezentarea e pe masura! >:D<
LIKE&SHARE Gabi Astancai
https://www.facebook.com/gabi.astancai/posts/10205629341665720?pnref=story
Multumesc pt premiu!!
foarte tare si foarte bun
Un tort super gustos si bun!
Mmm..ce bine arata!
Multumesc 🙂
Nu cumva e mai nociv pentru organism întăritorul ăla de frișcă decât zahărul înlocuit cu Green Sugar???
Nu
Foarte buna si racoritoare. Eu am pus si cateva fructe si a iesit si mai si.
O reteta delicioasa pe care abia astept sa o incerc! deja se afla pe frigiderul meu langa deserturile mele preferate 🙂
Mmmmm… O reteta ce suna extrem de apetisant! Abia astept sa o incerc!
Arata super! O sa incercam si noi reteta! Multumim 😀
MAAAAAAAAAAAAAAAAAAMĂ, cum arată! Merită să te-nsori și numai ca să „pățești” câte-o chestie d-asta, măcar duminica… 😀
As vrea sa stiu daca pun zahar , cantitatea e aceeasi?
da 😉
Excelent pentru o aniversare, asta o sa fac de ziua mea!
Ma gandesc sa pregatesc reteta intr-o tava cu diametrul 26cm.Cred ca trebuie dublate cantitatile pentru blat,crema si jeleu.
Da, dublate si va fi ok 😉