Retete de prajituri / Torturi

Tort cu ananas

Tort cu ananas si glazura de ciocolata

Nu demult am primit acasa un cadou de la SunFood Fructe si Legume, alaturi de o invitatie la picnic, un concurs ce se afla in plina desfasurare. Deocamdata nu am reusit sa dau curs invitatiei, mai ales ca vremea nu a fost una prielnica, dar nu am rezistat tentatiei de a face un tort cu ananas. Un tort usor (si de facut si de mancat 😉 ) si delicios (avand in vedere ca in cateva ore era deja o amintire 😉 )

Tort cu crema de branza si ananas

Tort cu ananas si crema de branza

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de pesmet
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 150 g crema de branza Almette
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 50 g ciocolata neagra
  • ~50 ml lapte
  • esenta de rom
  • In plus:
  • 1 compot ananas (puneti cat considerati de cuviinta)

Compot de ananas Sun Food

Mod de preparare Tort cu ananas:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine in continuare, pana compozitia devine ferma si lucioasa. Incorporam galbenusurile ce le-am amestecat cu uleiul si  esenta de rom. La sfarsit, amestecand usor cu o spatula, incorporam pesmetul amestecat cu faina si cacaoa.

Se pune compozitia in forma bine unsa cu unt si taetata cu faina si se coace in cuptorul incins la foc mediu pentru cca 30 de minute. Sau pana trece testul scobitorii. :) Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

  • Eu am copt intr-o forma mica ondulata, daca nu aveti puteti coace intr-o forma rotunda de cca 20 cm diametru

Blat de tort cu cacao

Crema:

Ananasul din compot il punem intr-o strecuratoare si-l lasam sa se scurga bine de zeama. Dupa ce s-a scurs il taiem cubulete.

Crema de branza Almette, zaharul si esenta de vanilie le punem intr-un castron si le amestecam bine cat sa se omogenizeze.

Separat mixam smantana pentru frisca pana devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa. Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma. In crema incorporam bucatelele de ananas, amestecand usor cu o spatula.

Blatul racit se taie in trei felii. Fiecare felie se insiropeaza cu zeama din compot. Se repartizeaza crema intre cele trei blaturi.

Pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi, apoi adaugam lapte putin cate putin pana ciocolata ajunge la consistenta dorita. Se lasa sa se raceasca apoi se pune peste tort.

Tortul se da la rece pentru minim o ora, dupa care se portioneaza.

Pofta buna! 😉

Tort cu ananas si glazura de ciocolata

Felie tort cu ananas

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Imi place foarte mult ideea ta de a face blatul in forma ondulata. Efectul e de milioane. Si tortul la fel. Felicitari, Miha!

  2. Minunat tortul, super prezentarea, felicitari!

  3. Interesant tort, cred ca copiilor o sa le placa mult forma tortului.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]