Mancaruri de post / Retete culinare / Salate

Salata de bulgur cu patrunjel

Tabbouleh

Multe retete de salata de bulgur cu patrunjel, in speta Tabbouleh, am vazut de-a lungul vremii. Si de cele mai multe ori aveam impresia ca e prea mult patrunjel acolo si sigur n-o sa-mi placa! Pana intr-o zi cand m-am trezit in fata unui „munte” de patrunjel, proaspat, aromat si cat se poate de BIO. Ok, o parte-l punem la congelator sa avem pentru supe si ciorbe delicioase, dar trebuie sa pastrez si un coltisor liber pentru caserola de inghetata :)) Deci…ce facem cu restul? Evident ca salata cu bulgur si patrunjel, ca altceva nu-mi vine-n minte.

Dupa multe cautari prin magazine am gasit si minunatul bulgur si iata-ma in fata celei mai bune salate pe care am mancat-o vreodata!  Ce inseamna sa tragi concluzii pripite! :))

Tabbouleh

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 125 g bulgur (jumatate de cana)
  • 1 cana apa
  • 1 legatura zdravana de patrunjel
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1 lamaie
  • cateva rosii cherry
  • cateva frunze de menta
  • sare si piper
  • ulei de masline

Mod de preparare Salata de bulgur cu patrunjel:

Punem apa la fiert cu un pic de sare. Cand da in clocot oprim focul, punem bulgurul si acoperim cu un capac.  Il lasam asa vreo jumatate de ora, pana bulgurul se inmoaie suficient pentru gustul vostru. Daca bulgurul va absorbi toata apa il afanati cu furculita si-l lasati sa se raceasca. Daca mai ramane apa, il puneti intr-o sita deasa si-l lasati sa se scurga bine.

Patrunjelul si menta se toaca marunt. Ceapa se taie rondele fine. Rosiile se taie in sferturi si se scot samburii daca va deranjeaza. Pe mine nu, chiar imi plac 😀

Stoarcem lamaia, iar sucul il amestecam cu ulei de masline extravirgin.

Amestecam toate ingredientele intr-un castron, punem putin piper proaspat macinat si saram daca mai este necesar.

Tabbouleh

Pofta buna! 😉

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. E buna tare salata asta!!bobitele albe de deasupra e bulgurul???

  2. Se ve como un manjar.

    Saludos

  3. Gand la gand cu bucurie!!!Am facut si eu salata cu bulgur!!Delicioasa!Foarte frumoasa prezentarea ta!

  4. jasmine says:

    Te rog frumos spune-mi si mie unde se gaseste acet bulgur! In magazin nu l-am vazut!Multumesc mult!

  5. Bulgurul acesta de fapt este Grau macinat, se poate inlocui si cu couscous care e tot Grau. Il pregatesti cu apa fiarta cum a spus Miha mai sus si il poti servi ca garnitura la mancaruri cu legume etc .este foarte gustos. Iar Miha face super retete per noi.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Oster Classic Chrome si 5 retete de supa-crema de post

Oster Classic Chrome si 5 retete de supa-crema de post

In ultima vreme v-am adus in atentie in general doar retete de prajituri. Azi m-am gandit sa parasesc cumva „zona mea de confort” si sa va propun cateva retete de post, mai exact supe-crema. La prepararea lor am avut parte de un ajutor strasnic, Oster Classic Chrome 😉 Oster Classic […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]

Salata de fasole pastai cu maioneza de avocado

Salata de fasole pastai cu maioneza de avocado

Mod de preparare Salata de fasole pastai cu maioneza de avocado: Curatam si spalam bine fasolea, o taiem bucati potrivite, apoi o punem la fiert in apa cu sare si cateva ramurele de cimbru. Cand este gata se pune intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa. Daca doriti, in […]

Bulgur cu sos de ardei copti

Bulgur cu sos de ardei copti

Mod de preparare Bulgur cu sos de ardei copti: Punem apa la fiert cu un pic de sare. Cand incepe sa fiarba punem bulgurul, acoperim cu un capac si oprim focul. Il lasam acoperit pana bulgurul se inmoaie suficient. Il punem intr-o sita deasa si-l lasati sa se scurga bine. […]