Ingrediente
- Aluat:
- ~550 g faina
- 7 g drojdie uscata
- 300 ml lapte
- 75 g unt
- 100 g zahar
- 1/2 lingurita sare
- coaja de portocale Finesse
- 2 linguri ulei
- In plus:
- ~100 g unt
- ~50 g zahar
- afine
V-am mai povestit eu despre ai mei si pofta lor nestavilita pentru gogosi 🙂 Zilele trecute le-am facut din nou, cedand insistentelor, dar trebuie sa recunosc ca am trisat putin. Am dat deoparte o bucata de aluat si am facut pentru mine si numai pentru mine aceste minunate rulouri cu afine. Voi sa faceti reteta intreaga, asa cum am s-o scriu mai jos, primit ca n-o sa va para rau 😉
Mod de preparare Rulouri cu afine:
Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de portocale si omogenizam.
Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele si uleiul. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale si elastic, care nu se lipeste de maini. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
- Aluatul se poate prepara si la masina de paine
- In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos
- Cantitatea de zahar poate varia in functie de preferinta voastra de dulce
- Se poate folosi si drojdie proaspata, cca 25 g, pe care o dizolvati in laptele caldut
Aluatul crescut se rastoarna pe masa usor infainata si se intinde intr-o foaie subtire de cca 0,5 cm. Se unge bine cu untul moale, lasat la temperatura camerei. Se presara cu zahar si afine pe toata suprafata.
- Cantitatea de zahar poate varia in functie de preferinta voastra de dulce
Aluatul se ruleaza strans, apoi se taie rulouri de cca 3 cm grosime.
- Pentru a taia aluatul eu folosesc intotdeauna o bucata de ata de bucatarie, dar treaba merge bine si cu un cutit foarte bine ascutit
Rulourile se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa putin la crescut, la temperatura camerei, cca 20 de minute. Rulourile se coc la foc mediu (la 160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana sunt frumos rumenite.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)