Aluat dulce / Retete de prajituri

Placinta cu branza de vaci

Placinta cu branza

Reteta Placinta cu branza de vaci

Placinta cu branza

Ingrediente

  • * Pentru aluat:
  • * 1 ou
  • * 330 g iaurt
  • * 50 g zahar
  • * 1 lingurita sare
  • * 50 g unt topit
  • * 10 g drojdie uscata
  • * esenta de vanilie
  • * ~500 g faina
  • * Pentru umplutura:
  • * 300 g branza de vaci
  • * 100 g zahar
  • * 2 oua
  • * esenta de rom

Mod de preparare Placinta cu branza de vaci:

Aluat:

Oul se bate cu zaharul si sarea. Adaugam pe rand untul topit si racit, iaurtul si esenta.

Faina o punem in cuva masinii de paine, apoi adaugam drojdia si amestecul cu ou. Se selecteaza programul de framantare+dospire.

  • Daca se framanta cu mana, se urmeaza acelasi procedeu, framantand pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.
  • Daca mai este nevoie se adauga cate putina faina.

Umplutura:

Branza se amesteca bine cu ouale usor batute, zaharul si esenta de rom.

  • Daca e prea moale se adauga 1-2 linguri de amidon. Daca branza e prea uscata se adauga 1-2 linguri de smantana.

Aluatul se rastoarna pe masa infainata si se imparte in 2, fiecare bucata o intindem intr-o foaie groasa de cca 0.5 cm grosime.

Pe fiecare din ele se repartizeaza umplutura de branza, apoi se ruleaza cat mai strans posibil.

Rulourile obtinute se pun in tavi de cozonac bine unse cu ulei, apoi se lasa la loc caldut pana aproape isi dubleaza volumul. Se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si se dau la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc.

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Am programat pentru saptamana viitoare o placinta cu branza,cred ca am sa o incerc pe a ta ca tare bine arata si parca ai si simt mirosul,abia astept!te pupik si sa ai o duminica placuta!

  2. O duminica frumoasa Gabriela!

  3. Ma bucur tare mult ca ti-a placut placintica. M-as bucura si mai mult sa revii cu impresii bune. 😉
    Pupici!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]