Aluat dulce / Retete de prajituri

Pariziene cu branza si scortisoara

Cine poate refuza o placinta buna cu branza la micul dejun? Sau poate la cina? :)))

pariziene cu branza si scortisoara

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de lamaie confiata sau orice alta aroma va place
  • Umplutura:
  • ~300 g branza de vaci
  • 2 oua
  • zahar dupa gust
  • esenta de lamaie sai orice alta aroma va place
  • In plus:
  • 2 linguri scortisoara macinata
  • 3-4 linguri zahar
  • ~50 g unt topit

Mod de preparare Pariziene cu branza si scortisoara:

Aluat:

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut sa dospeasca.

Punem maiaua in cuva masinii de paine sau intr-un castron, depinde de varianta voastra de framantare. Adaugam apoi ouale, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de lameie, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Branza de vaci se amesteca intr-un castron cu restul ingredientelor. Daca branza este prea uscata se poate adauga 1 lingura de smantana, sa obtinem o compozitie cremoasa.

Rasturnam aluatul pe masa unsa cu ulei si-l impartim in 10 bile, aproximativ egale ca marime. Fiecare bila de aluat se intinde cu sucitorul intr-o foaie ovala de cca 0.5 cm grosime. Punem cate o lingura de umplutura pe unul din capete, iar celalalt capat il taiem fasii pana la jumatate.

pariziene cu branza si scortisoara Rulam partea cu umplutura pana la jumatate, apoi formam ruloul cu ajutorul fasiilor, prinzand bine capetele dedesubt.

Fiecare rulou il umgem bine cu unt topit, apoi il tavalim bine prin scortisoara amestecata cu zahar. Punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam la loc caldut cateva minute.

pariziene cu branza si scortisoaraDam la cuptor la foc mediu pentru vreo 40 de minute, pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

pariziene cu branza si scortisoara

 

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. O idee excelenta. Am facut cu mere, o sa fac si cu branza.

  2. Asa ceva nu se refuza pentru ca sunt prea delicioase. Am facut o data pariziene si m-au cucerit din prima! Week-end placut!

  3. Te han quedado de lujo

  4. Cred ca sunt delicioase, dar eu in general prefer „ceva cu ciocolata”, asa ca am sa le umplu cu Nutella

  5. Arata f.bine am sa fac dar problema este cu ce pot anlocui brinza…nu gasesc aici unde locuiesc brinza dulce.

  6. Ma omori cu aluaturile tale fragede,vreau si eu!:)

  7. Mmmmm,ce bune sunt!!!
    la asa ceva nu am restrictie!!

  8. Asa de bine arata:) yummy…

  9. Branza poate fi inlocuita si cu ciocolata?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]