Dulciuri

Desert cu zahar ars

desert cu zahar ars si napolitana

Reteta Desert cu zahar ars

desert cu zahar ars si napolitana

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 200 ml frisca lichida
  • 15 g gelatina
  • 2 linguri zahar
  • jumatate foaie de napolitana
  • vanilie

 

Mod de preparare Desert cu zahar ars:

Gelatina se hidrateaza cu cateva linguri de apa.

Zaharul se topeste, doar pana capata o culoare aurie. Apoi se adauga putina apa (atentie la aburi) si se tine pe foc pana se dizolva zaharul ars.

Se ia de pe foc, se raceste putin, apoi se adauga gelatina si se amesteca pana se dizolva.

Se bate frisca cu vanilia.

frisca batuta

Se incorporeaza lichidul de zahar ars si gelatina, se amesteca bine si se toarna intr-o forma unsa cu ulei.

Foaia de napolitana se rupe bucati si se arunca aleatoriu in crema din forma.

cum se prepara desertul cu zahar ars

Se lasa la rece pentru cateva ore, apoi se rastoarna pe un platou si se taie.

desert cu zahar ars si frisca

by Natalia

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Portia din ultima poza e pentru mine, da ?! Yamiii, ce buna tre’sa fie…

  2. Arata tare bine, a avut ceva gust de zahar ars? Vad ca e alb alb in poza. Cum s-a facut napolitana, s-a inmuiat sau a ramas crocanta?

  3. Cuscra,bineinteles ca e pentru tine! 🙂

  4. Natalia,a fost cam putin zahar ars,dar a fost bun.S-a papat imediat.A mai ramas o portie mica pentru a doua zi,in care napolitana s-a cam muiat.

  5. Hi Miha,

    foarte rafinatä Ideea. Compliment.

    salutäri Jacob

  6. Jacob multumesc!

    Ideea e a Nataliei,eu doar am preluat-o de la ea. Cu oarece modificari personale! :))

    Cu drag!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]